Urbanisme

URBANISME

Tomben un permís d'obres de l'època Giró a Albons

El jutge considera que la llicència concedida al 2011 incompleix sis normatives del POUM del 2008 i decreta l'enderroc de les reformes

L'actual Ajuntament ja hi ha presentat recurs

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha decretat que la llicència d'obres concedida el 16 de març del 2011 a Construccions Elias d'Albons per fer una reforma en una casa unifamiliar ubicada al carrer Francesc Martí, quan era alcalde d'Albons Julià Giró, incompleix la normativa urbanística del municipi i decreta l'enderroc de la reforma feta en base a aquella llicència d'obres. Hores d'ara, l'Ajuntament d'Albons, que ara presideix Joan Hostench, ja ha presentat recurs ordinari d'apel·lació, segons ha reconegut l'actual alcalde, que, d'altra banda, ha declinat fer cap valoració respecte a la decisió judicial.

El jutge ha fet constar en la sentència les conclusions d'una diligència pericial feta per un arquitecte. Al parer del jutge, les obres executades no s'ajusten a la llicència concedida i assegura que és clar que hi ha una sèrie d'incompliments que afecten de manera directa el projecte presentat i a la llicència concedida. Així esmenta que hi ha incompliment de l'alçada reguladora màxima, de la densitat màxima d'habitatges i també esmenta l'incompliment per la no previsió de tractament de les parets mitgeres vistes, d'allò referit a les cobertes i a la recollida d'aigües pluvials, de les obertures a la coberta i de les places d'aparcament.

En definitiva, en la sentència s'afirma que la llicència que va permetre fer les obres incompleix la normativa urbanística i que, per tant, no podia ser concedida, motiu pel qual acorda la seva anul·lació.

Julià Giró va ocupar l'alcaldia d'Albons des de l'any 1999 fins al 2011, en la primera legislatura com a independent, posteriorment sota les sigles de CiU i, en el darrer mandat, com a membre d'Unitat per Albons-PM. El maig del 2011 no es va tornar a presentar i l'alcaldia va ser per a Joan Hostench, de CiU. Es dóna la circumstància que Giró va ser denunciat per prevaricació el desembre de l'any passat per una veïna d'Albons en haver concedit, sent ell alcalde, una llicència per a la instal·lació d'una explotació ramadera destinada a l'oví a l'empresa Giró-Colomer, de la qual és soci al 50 % amb el seu germà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.