Urbanisme

urbanisme

Aturen la urbanització de luxe projectada a Terrades

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dóna la raó a la Iaeden, que havia presentat un contenciós administratiu contra el projecte

S'hi preveien 72 habitatges unifamiliars i un hotel

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha aturat la possibilitat de construir un conjunt urbanístic a la vall de Santa Magdalena, al municipi de Terrades, i ha donat la raó a l'entitat ecologista Iaeden, que havia presentat un contenciós administratiu contra el projecte. La sentència –del 20 de setembre i notificada a la Iaeden el 8 d'octubre– declara nul·la de ple dret l'aprovació definitiva per la Comissió d'Urbanisme de Girona del pla parcial de la vall de Santa Magdalena, que n'autoritzava la urbanització. El TSJC avala l'argumentació de la Iaeden, segons la qual, quan es va aprovar el pla parcial al 1997 encara no s'havien publicat les normes subsidiàries de Terrades, ja que aquestes normatives municipals només es van publicar al 2005. Des de la Iaeden, es declaren molt satisfets per la decisió del TSJC, tot i que lamenten que hagin estat necessaris tants anys d'esforços per admetre el que qualifiquen d'obvietat.

Projectat al 2002

Aquest recurs, iniciat al 2008, és el segon que presentava la Iaeden per aturar un projecte que va despertar oposicions des de bon principi, ja a l'any 2002.

Una promotora de capital holandès projectava en aquest paratge una urbanització de luxe de 72 habitatges unifamiliars, amb una zona hotelera amb una capacitat per a 160 llits, tot plegat en un complex de 34 hectàrees que s'havia d'ubicar en una zona boscosa entre la Salut de Terrades i el pantà de Boadella, a la vall de Santa Magdalena.

El grup municipal Units per Terrades (a l'oposició i contrària al projecte) va presentar ara fa un any una moció en el ple de Terrades per demanar un canvi en el pla urbanístic que no en permeti la urbanització. El govern municipal, encapçalat per Isidre Felip (CiU), s'hi va oposar argumentant que costaria diners i que el projecte urbanístic estava aturat des de feia deu anys i possiblement no es reactivaria mai.

Ho celebraran diumenge a Figueres

Els responsables de la Iaeden es van mostrar ahir molt contents per la victòria aconseguida contra un projecte que s'havia convertit en un dels combats històrics de l'entitat a l'Alt Empordà. L'entitat ecologista celebrarà la sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb els seus simpatitzants aquest proper diumenge al migdia a la rambla Figueres, on tindrà lloc el mercat de segona mà organitzat per l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona