Urbanisme

urbanisme

Aprovada l'exclusió del nord del mas Fumats del pla de la serra de Rodes

El pla, que afecta Garriguella i la rodalia, regula el sòl no urbanitzable de la zona

Punt final al tràmit urbanístic de la planta de residus de Sant Jaume

La comissió de Política Territorial de dimarts de la setmana vinent, que presideix el conseller titular Santi Vila, aprovarà definitivament el pla director de la serra de Rodes i del seu entorn, que legalitza la urbanització dels mas Fumats excloent el sector nord d'aquesta zona de sòl no urbanitzable. Ho va anunciar ahir a Olot el director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, després de la reunió de la comissió d'Urbanisme de Girona. El pla d'ordenació urbana municipal de Garriguella del 1993 preveia la urbanització d'aquest sector i, de fet, ja hi ha els serveis viaris executats. La modificació del pla director incorpora els recursos estimats favorablement, el text refós de les sentències relatives a la tramitació, els projectes sectorials desenvolupats i les directrius del pla territorial de les comarques gironines.

Centre de residus

Serra va informar també que en la mateixa reunió de la comissió de Política Territorial de dimarts vinent es tancarà definitivament la fase urbanística del projecte del polèmic centre de gestió de residus de la Garrotxa que es vol construir a Can Coma de Sant Jaume de Llierca. La comissió va donar ahir el vistiplau previ a l'aprovació definitiva, tot i que queda pendent un informe de l'Agència de Residus. Agustí Serra va remarcar que el pla d'infraestructures de residus que tramita l'agència del govern català encarregada del tema no té cap incidència sobre la planta de Sant Jaume. Serra va fer aquestes declaracions interpel·lat sobre les declaracions del director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, que va dir que calia asseure's amb els presidents dels consells comarcals de la Garrotxa i el Pla de l'Estany per estudiar a fons si calia fer-la o no, i va qüestionar que hi hagués prou tones per omplir-la i va proposar que els residus es transportessin a Orís (Osona).

La comissió d'ahir a Olot també va beneir l'avanç del POUM de Pedret i Marzà, que retorna a sòl urbanitzable una àrea d'activitats econòmiques inclosa en el pla director que l'havia desqualificat, tot i que hi eren abans de la tramitació. A més, va informar favorablement sobre la previsió de les normes subsidiàries de la Cellera de Ter del 1993, que aposta pel creixement urbanístic pel sud del municipi i per consolidar el sòl industrial del sector vora el riu.

LA DATA

1993
És l'any en què
es va aprovar el pla general de Garriguella, que preveia la urbanització del nord del mas Fumats.

LA XIFRA

La Generalitat tramita una llei del territori que aglutinarà totes les lleis sectorials sobre aquest aspecte
Agustí Serra

Laberint de blat de moro i aventura forestal

La comissió d'Urbanisme va donar llum verd als aspectes urbanístics lligats a dues activitats de lleure que es volen implantar a les comarques gironines. Es tracta del laberint entre panolles de blat de moro de Sant Pere Pescador i del parc d'aventura forestal de Campdevànol. En el primer cas, va aprovar la instal·lació d'un mòdul i l'habilitació d'una àrea d'aparcament. En el segon cas, va informar favorablement sobre la nova ubicació de l'aparcament, que, en un primer projecte, s'havia previst massa a prop del riu i en una zona inundable. Aquest nou emplaçament té el vistiplau de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Finalment, la comissió va donar llum verd al pla especial de protecció del patrimoni arqueològic de Lloret de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona