La CUP denuncia una «clara intencionalitat» en el procés d'exposició pública del pla territorial metropolità

Els regidors de la CUP de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú i d'UM9 a Sant Pere de Ribes presentaran una bateria d'al·legacions al pla territorial metropolità de Barcelona, que inclou el Garraf i l'Alt Penedès, malgrat que el Parlament de Catalunya va aprovar la creació de l'àmbit de planificació territorial del Penedès per a aquestes comarques. Els regidors de la CUP creuen que hi ha una «clara intencionalitat» en la decisió de posar el pla a exposició pública només 45 dies, quan en altres llocs hi han estat durant períodes de fins a tres mesos, i durant l'estiu. La CUP creu que, a més del fet que la Generalitat no ha tingut en compte la demanda de la vegueria del Penedès, no ha respectat el mandat parlamentari de la creació de l'àmbit de planificació territorial i ha ignorat el pla director de l'Alt Penedès, en la redacció del pla territorial metropolità, «hi ha causes objectives per no acceptar el model que proposa la Generalitat». Segons ells, el model econòmic, demogràfic i territorial que proposa la Generalitat no s'ajusta a les necessitats ni al context actual. El regidor de Vilafranca Llorenç Casanova diu que hi ha motius per pensar que es tracta d'un document fet durant els anys de bonança econòmica. Segons Joan Garriga (UM9), el pla «perpetua el model que ens ha portat a on som ara» i preveu creixements de fins a 40.000 habitants per a ciutats com Vilafranca durant els pròxims vint anys. (En els últims vint anys Vilafranca ha crescut en 12.000 habitants). Però el més greu, diuen, és que el pla no preveu com es resoldran les necessitats derivades d'aquests creixements: la gestió de residus, l'abastament d'aigua i energètic, la creació d'escoles, centres de salut o parcs de bombers. Segons els regidors de la CUP, les projeccions previstes en el pla no estan actualitzades i s'hauran de revisar.

Una tesi del 2007

Els regidors de la CUP diuen que, després de revisar el contingut del pla territorial metropolità, hi ha motius per pensar que es va redactar com una tesi de treball fonamentada en dades del 2007, anteriors a l'inici de la crisi econòmica. En aquell moment ningú no preveia les reduccions que han afectat les administracions d'entre el 20% i el 45% dels ingressos, ni la reducció dràstica que ha experimentat el sector de la construcció. Joan Garriga (UM9) assegura que si als anys setanta i noranta es van viure crisis conjunturals, «ara estem davant d'una crisi estructural que obligarà a revisar el pla territorial metropolità» i el model que proposa, i en reclama la redefinició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona