Urbanisme

Frigorífics Costa Brava es podrà ampliar i crear fins a 600 llocs de treball

Urbanisme dóna llum verd a l'empresa càrnia per duplicar l'espai

Aprova també el POUM de la Bisbal, que permetrà a la població créixer fins a un 50%

La Comissió d'Urbanisme de Girona, que ahir es va reunir a Figueres, va aprovar la requalificació de 35.000 metres quadrats de terrenys circumdants a l'empresa càrnia de Riudellots de la Selva Frigorífics Costa Brava, la qual cosa permetrà que s'ampliï fins a més que duplicar el seu espai actual. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, va explicar que, segons el projecte presentat per l'empresa, l'ampliació comportarà la creació de 600 nous llocs de treball, que se sumaran als 950 actuals. Fonts de l'empresa van explicar que les dades de nous llocs de treball són estimacions a “molt llarg termini” i que encara han de fer un projecte d'ampliació –“el que s'ha aprovat és la requalificació dels terrenys, però no l'ampliació directa”, destacaven–, però van considerar “molt positiva” la notícia que podran plantejar més ampliacions. També van destacar que els 35.000 m² requalificats no només són propietat seva.

POUM de la Bisbal

D'altra banda, la comissió gironina va donar ahir el llum verd definitiu al POUM de la Bisbal d'Empordà, un cop introduïdes les prescripcions i modificacions proposades en el seu anterior pas per la comissió. El POUM de la Bisbal preveu la requalificació de 371.932 m² de sòl no urbanitzable, que permetria un creixement potencial de la població del 50%. Serra va destacar que s'hi preveu la consolidació d'antics espais industrials dispersos en la trama urbana del municipi i també de les operacions d'extensió urbana amb la que serà la futura variant, a més de la qüestió de la inundabilitat de part dels terrenys que passaran a ser edificables.

Sarrià, el Far i Mas Marroch

Altres temes destacats de la Comissió d'Urbanisme d'ahir van ser l'informe previ del POUM de Sarrià de Ter, l'aprovació de la requalificació en sòl urbanitzable per a ús industrial de 7,5 hectàrees al Far d'Empordà i l'aval a la intervenció del restaurant Mas Marroch dels germans Roca a Vilablareix.

El POUM de Sarrià, que haurà de ratificar l'Ajuntament abans de ser aprovat definitivament per la comissió, suposa integrar un màxim de 2.700 nous habitatges al nou sistema urbà de Girona.

Pel que al Far, es tracta d'uns terrenys a tocar de l'N-II i confrontants amb el terme de Figueres on ara es fan activitats de tractament de residus. És zona inundable i es requeriran informes de l'ACA abans d'actuar-hi, però Serra va destacar que amb la seva aprovació “es vol donar continuïtat als usos industrials de Figueres”.

Per últim, al Mas Marroch es preveu fer tres intervencions a la zona enjardinada, entre les quals destaca la instal·lació d'una cúpula semioberta de 10 metres d'altura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona