Els veïns de l'edifici que s'ha d'enderrocar a Palau-saverdera no hi deixen entrar els tècnics municipals

És el segon cop que ho impedeixen

El president de la comunitat de veïns de l'edifici, Han van Shaick, i la portaveu, Adela Donat, van rebre l'arquitecte municipal, un tècnic i l'alcalde accidental al pas de la porta. També anaven acompanyats d'un notari que va aixecar acta de la prohibició d'accés. «Totes dues parts hem fet el que pensàvem que havíem de fer. Nosaltres, complir el que diu el procediment i, els veïns, mirar d'evitar-ho per defensar els seus interessos, cosa a la qual tenen dret», ha comentat l'alcalde accidental, Lluís Mont. Ahir va ser el segon cop que es va impedir l'entrada dels tècnics que havien de fer la taxació de quant costarà l'enderrocament dels 42 habitatges.

Els veïns al·leguen que se senten «indefensos» davant aquesta situació i que prohibir l'entrada és la manera de «salvaguardar les llars», ha dit la portaveu, Adela Donat. «No entenem per què han d'entrar a casa per taxar l'enderroc, quan nosaltres no hem estat demandats». Si no s'atén la seva petició de súplica, el 5 de desembre està previst que s'enderroquin els dos edificis, que es van construir, amb llicència municipal, en uns terrenys d'usos hotelers i, per això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ordenat el seu enderrocament.

Ja el mes passat els tècnics van intentar fer la valoració i en aquella ocasió els veïns tampoc no els van deixar entrar i els van dir que no havien rebut cap notificació ni del jutge ni de l'Ajuntament. Aquesta vegada, els veïns havien rebut amb anterioritat una carta avisant d'aquesta actuació. Ara es demanarà una ordre judicial per poder-hi accedir, tot i que l'alcalde accidental ha reiterat que «des de l'Ajuntament estem treballant de valent per impedir l'enderroc, ja que és molt trist que 42 famílies es quedin sense casa».

Els veïns van fer una altra crida a Montserrat Solé perquè retiri la seva demanda. «No ens hem reunit. No ens vol escoltar», ha dit Donat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona