Urbanisme

Clavegueres, seguretat i aigua, entre els problemes

L'Escala és un dels municipis gironins que han decidit afrontar el cas de les urbanitzacions dels seixanta i setanta

Ara moltes ja són de primera residència

L'Escala ha decidit afrontar les problemàtiques que tenen les urbanitzacions fetes als anys seixanta i setanta. Però arreu de les comarques gironines hi ha diverses poblacions on les urbanitzacions porten o han portat maldecaps a veïns i ajuntaments. A Castelló d'Empúries, per exemple, la immensa urbanització d'Empuriabrava es va fer sense clavegueram i sense voreres, a tall d'exemple. Tot just en l'anterior mandat es va aconseguir que les cases deixessin de funcionar amb fosses sèptiques. I encara queda feina amb l'enllumenat, per exemple.

Una problemàtica diferent és la de les urbanitzacions Puigventós, Aiguaviva Park, La Goba i Terrafortuna de Vidreres, on els veïns han hagut de suportat talls d'aigua. De fet, la municipalització del servei de l'aigua és un dels temes que han generat més polèmica al llarg de l'anterior mandat. I encara s'hi busca una solució. A Sils hi ha hagut queixes per inseguretat als barris més allunyats del centre.

A Ripoll, tot just fa tres anys es va fer la urbanització del sector de la Torre, que ha anat a càrrec de la immobiliària i constructora Núñez i Navarro després de gairebé quaranta anys de litigi. I a Maià de Montcal es va acabar ajornant la urbanització del Molí d'en Llorenç, ja que els propietaris la trobaven massa cara.

Són només alguns exemples de les problemàtiques diverses que viuen uns barris o urbanitzacions que estan allunyats dels nuclis antics i que en molts casos es van fer en èpoques en què no es va tenir en compte els serveis que havien d'anar vinculats a la construcció dels habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona