Urbanisme

Límits a la construcció prop de roca Maura, a l'Estartit

L'Ajuntament vol ampliar una zona verda a Torre Moratxa eliminant 14 parcel·les urbanitzables, però Urbanisme l'insta a anar més enllà i suprimir-ne deu més

L'Ajuntament de Torroella vol ordenar les zones urbanitzables de Torre Moratxa, als peus de roca Maura, a l'Estartit, una urbanització dels anys setanta on hi ha hagut diverses esllavissades de roques que han causat danys en habitatges, l'última el novembre del 2013, i això va fer que s'hi instal·lessin xarxes metàl·liques de protecció. La proposta del consistori, que inclou la desclassificació de bona part del sector esquerre de la urbanització i l'ampliació de la zona verda del sector dret, mitjançant la supressió d'un carrer i de catorze parcel·les urbanitzables, va ser suspesa ahir per la comissió d'Urbanisme de Girona, que vol una proposta “més maximalista”. Segons va explicar el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, també volen alliberar unes deu parcel·les més que hi ha just a sobre de la zona verda i que són a tocar de la muntanya –just a la dreta d'on hi va haver esllavissades–, i crear així “un corredor que es mantindrà lliure de qualsevol construcció per garantir la seguretat de les persones i per millorar l'impacte paisatgístic”. Serra va subratllar que valoren “el gran esforç” de l'Ajuntament de posar ordre al que va qualificar de “barbaritat urbanística heretada”. Pel que fa a possibles compensacions als propietaris de les parcel·les, Serra diu que s'hauran de debatre però que una sortida podria ser reubicar-les en llocs més planers a l'esquerra de la urbanització.

Altres punts polèmics

Un expedient que va ser denegat ahir per la comissió va ser la sol·licitud per implantar una planta de gestió, reciclatge, valorització i transferència de residus al paratge de la Pireta, a Siurana, un projecte lligat a la planta de desballestament de cotxes que ja hi ha a la zona. Serra va deixar clar que tots dos usos són incompatibles amb sòl no urbanitzable. D'altra banda, la comissió va deixar en suspens l'ampliació d'una granja a Vilobí d'Onyar fins a 7.700 m², en espera que s'acabi la instrucció que s'està redactant a Catalunya sobre la implantació de macrogranges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona