Urbanisme

Llum verd al pla director de la Molina i Masella

El document preveu la gestió conjunta de tot el domini esquiable, que afecta diversos municipis

Inclou accions per atraure esquiadors de llarga estada

El conseller de Territori en funcions, Santi Vila, ha presidit la primera reunió de la comissió de seguiment del pla director urbanístic del domini esquiable de la Molina-Masella, que afecta els municipis d'Alp, Das i Urús, a la Cerdanya; Bagà i Castellar de n'Hug, al Berguedà, i Toses, al Ripollès, i la previsió és que es pugui aprovar inicialment al llarg del primer trimestre del 2016.

L'objectiu del Departament amb aquest pla és tractar la Molina i Masella com a domini esquiable únic, facilitar-ne el desenvolupament integral i impulsar el seu caràcter de motor econòmic i turístic. Així mateix, persegueix la desestacionalització en l'ús de les instal·lacions, ordenant els peus de pista amb usos turístics, culturals i recreatius que ajudin a diversificar l'oferta. I, finalment, el pla vol ajudar també a captar esquiadors internacionals i d'estades setmanals, així com establir directrius d'ordenació per als teixits urbans.

El domini esquiable de la Molina-Masella és un motor econòmic i turístic de primer ordre per a les comarques de muntanya. No en va la Molina és l'estació degana dels esports d'hivern a l'Estat, amb el primer remuntador comercial instal·lat l'any 1943. A més, la Molina-Masella és el segon domini més gran de Catalunya, després de Baqueira-Beret. I és que aquestes dues estacions connecten per formar un dels dominis esquiables més grans dels Pirineus, amb 141 km esquiables i 1.010 canons de neu. L'accés al conjunt de 126 pistes es fa a través d'una xarxa de 33 remuntadors, que tenen capacitat per transportar 42.620 esquiadors per hora. Les dues estacions sumen 10 escoles d'esquí, que donen feina a 520 professors.

Per donar una idea de l'activitat directa i indirecta que mouen les estacions d'esquí, cal dir que la Molina i Masella disposen de 23 establiments d'allotjament, amb 3.771 places situades a peu d'estacions, i 14.046 places més en la seva àrea d'influència. Durant la temporada 2014/2015, la Molina i Masella van vendre 654.911 forfets i van facturar 10,2 milions d'euros, amb una ocupació directa de 183 persones.

LA XIFRA

141
quilòmetres
esquiables sumen conjuntament les estacions d'esquí de la Molina i Masella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona