Urbanisme

Castellbell refà la coberta de l'ajuntament un any després d'esfondrar-se

La Diputació cobrirà el 75% dels 427.630 euros de la reforma

La nau està apuntalada i la sala de plens s'ha hagut d'habilitar per al personal municipal

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha aconseguit lligar el finançament per reparar la coberta de l'edifici consistorial un any després d'esfondrar-se. L'equip de govern local (PSC) obtindrà de les meses de concertació de la Diputació el 75% del cost de l'obra –de 427.630 euros– i l'Ajuntament pagarà el 25% restant amb recursos propis. D'aquesta manera, treballadors, polítics i ciutadans podran deixar enrere la situació de provisionalitat que es va iniciar l'estiu passat, quan una part de la teulada es va enfonsar.

La primera actuació que es va fer va ser d'emergència i es va centrar en la instal·lació de mesures de seguretat que permetessin continuar operant dins l'immoble. Així, es va apuntalar l'edifici i es va tancar la nau principal al públic. També es va habilitar la sala de plens com a zona de treball per als treballadors municipals, així com el servei d'atenció al ciutadà. La reordenació va fer que serveis socials es traslladés al centre cultural Joan Masats. Tot plegat va tenir un cost de 135.000 euros, que va pagar l'Ajuntament després de canviar la destinació d'una ajuda de la Diputació per a la biblioteca.

La segona actuació serà l'obra que permetrà solucionar de manera definitiva la situació de provisionalitat que es viu a l'edifici consistorial. Es rehabilitarà de manera íntegra la nau central de l'immoble i, a més a més, s'instal·larà un ascensor i s'eliminaran les barreres arquitectòniques actuals per tal que l'edifici sigui accessible per a les persones que tenen mobilitat reduïda.

Amb la confirmació del finançament, l'equip de govern local aprovarà el projecte en breu i el posarà a concurs públic, amb la idea que l'empresa guanyadora pugui començar l'obra abans que acabi el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona