Els busos que cobreixen el sud del Baix Llobregat faran demà quatre hores de vaga

La plantilla d'autobusos Mohn, que dóna servei als municipis costaners i del sud del Baix Llobregat i l'Hospitalet, ha convocat per demà quatre hores de vaga, entre les dotze del migdia i les quatre de la tarda. No hi haurà serveis mínims, només a la línia entre Begues i Gavà, i Sant Climent i Viladecans, ja que ni Sant Climent ni Begues tenen cap mitjà de transport públic alternatiu. Els pas dels busos de les línies 902 i 88 serà cada hora.

El motiu de la vaga és la manca d'acord dels treballadors i l'empresa pel que fa als descansos dels conductors del torn de nit. La vaga arriba després de deu mesos de negociació i 22 reunions, que arrenquen del conflicte laboral que va tensar la relació entre empresa i treballadors el juny de l'any passat fins al punt que es van produir 13 jornades de vaga i un tancament patronal. Segons consideren els sindicats CCOO i UGT, l'empresa compleix amb els descansos que van motivar les protestes pel que fa als torns de matí i tarda, però no pas al de nit. Segons José Villares, de CCOO, l'empresa necessita entre 80 i 85 conductors per incrementar les línies nocturnes, i això repercuteix en el sistema de descans de la plantilla actual. Segons es va negociar, per compensar els serveis de dissabtes i diumenges, dies en què l'empresa no pot donar descans als treballadors nocturns, es pagaria a cada conductor 100 euros a la setmana i se'ls retornaria un dia de descans per dia de cap de setmana treballat. La direcció, segons el comitè, ha incomplert l'acord i paga un plus de 12 dies per festiu «a canvi de liberalitzar el calendari, que implica tenir menys festa», resumeix Villares. A més de la vaga, demà hi haurà una assemblea de la plantilla. La direcció de Mohn encara no s'ha pronunciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.