Almoines no vol la ronda de la N-332

L'alcalde demana barreres de protecció acústica i visual per a la nova autovia projectada

Per tercera vegada consecutiva, Vicent Ribes, alcalde d'Almoines, ha tornat a rebutjar el projecte del Ministeri de Foment consistent a construir la ronda de circumvolució de la N-332 entre Gandia i Oliva i que en realitat es tracta d'una autovia de quatre carrils.

El rebuig està motivat per l'acord plenari del Consistori que presideix aquest alcalde del Bloc Nacionalista, en el qual es va aprovar per unanimitat la proposta de presentar recurs contra el disseny presentat.

Com a alternativa, l'alcalde d'Almoines ha plantejat al Ministeri que s'aprofite el traçat de l'autopista A-7 i que no es malmeta el paisatge ni els camps dels llauradors que es veurien afectats pel traçat previst. Aquesta proposta no ha estat ben acollida pel titular de Foment i s'insisteix en fer el desdoblament previst al seu pas per aquesta vila de la comarca de la Safor.

Davant aquesta situació d'aturada tècnica del projecte, Vicent Ribes, manté que en cas de fer-se la ronda, s'hi construïsca una rotonda elevada, a fi de minimitzar l'impacte que tindria el traçat a les rodalies del poble, que s'incremente el preu de compra del sòl necessari i que la nova carretera, incloga la instal·lació de barreres acústiques i visuals a fi de minimitzar l'impacte que poguera tenir el trànsit sobre la zona de pas.

Finalment, l'alcalde ha advertit Foment sobre els episodis de pluges torrencials que s'hi produeixen a la tardor i a la primavera perquè, en cas que tire endavant amb el traçat proposat, es posen les solucions necessàries perquè la nova autovia no faça l'efecte barrera davant les aigües d'avinguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.