Infraestructures

infraestructures

Vallfogona no vol quedar fora de la Pirinexus

L'alcaldessa recorda que la pèrdua de titularitat de l'antic eix Pirinenc va deixar el poble molt afectat i ara vol ser l'enllaç entre les vies verdes gironines

Té el suport del Consell del Ripollès

Vallfogona no vol que es repeteixi la pel·lícula del 2005, quan va quedar al marge de les principals infraestructures de comunicacions amb el canvi de cromos entre els governs català i espanyol que va comportar que la carretera entre Olot i Ripoll per aquest poble deixés de ser eix pirinenc a favor de la que passa pels túnels del Capsacosta. Ara ha reclamat no quedar al marge de la nova xarxa de vies verdes Pirinexus i que la connexió entre la Ruta del Ferro i del Carbó –Ripoll-Sant Joan de les Abadesses-Ogassa– i la del Carrilet Olot-Girona es faci a través de l'antic eix pirinenc.

L'alcaldessa, Carme Freixa (ERC), ha justificat les pretensions del seu Ajuntament en el fet que ara la carretera és una via molt tranquil·la, és d'ús habitual per part dels qui van en bicicleta i està senyalitzada com a tal, i que és una opció millor que no pas el tram alternatiu per Santigosa, ja que potencia encara més Ripoll entre el col·lectiu d'usuaris de les vies verdes. Cal tenir en compte que l'enllaç que projecta el Consorci de les Vies Verdes de Girona preveu aquest enllaç per la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses per Santa Llúcia de Puigmal.

El ple del Consell Comarcal del Ripollès va donar suport en la reunió d'ahir al vespre a la proposta que l'Ajuntament de Vallfogona ha fet arribar al consorci que gestiona les vies verdes.

LA XIFRA

1,6
milions
d'euros s'han invertit en la nova xarxa cicloturística per vies verdes de caràcter transfronterer.

Una anella cicloturística d'1,6 milions

La ruta Pirinexus projecta una anella transfronterera de vies verdes, amb trams ja construïts, alguns en construcció i d'altres en projecte. Forma part del projecte Enllaç, amb una inversió d'1,6 milions d'euros, subvencionats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea. Aquesta anella uneix Salses amb Ripoll i Gombrèn a través d'Argelers i Cotlliure, Ceret, Prats de Molló, la Vall de Camprodon i la Ruta del Ferro i del Carbó. Aquest itinerari continua fins a Olot –és el que Vallfogona reclama per al seu territori–, on enllaça amb la Ruta del Carrilet i, a Girona, amb la de l'antic tren fins a Sant Feliu de Guíxols. A partir d'aquí, enfila per la costa fins a Palamós i Palafrugell i recorre la Bisbal, Castelló, Peralada i, entre altres pobles, la Jonquera, fins a Argelers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona