Administracions

Efectes perversos del Decret de carreteres de la Generalitat Valenciana

Compromís considera la mesura una mostra més de la incapacitat de gestió del govern valencià que, a més, podria ser il·legal i inassumible per a la majoria dels municipis de la Safor-Valldigna

Potries qualifica de “poc ètic” el decret i l'Ajuntament d'Oliva estudia presentar-hi un recurs

Des de l'executiva comarcal de Compromís per la Safor-Valldigna s'ha valorat molt negativament el decret del Consell de la Generalitat Valenciana de 12 d'abril de 2013 pel qual cedeix als Ajuntaments la gestió i el manteniment de les carreteres titularitat de la Generalitat Valenciana i de les de la Diputació de València.

El responsable comarcal d'Infraestructures i Territori, Pau Pérez, considera que les entitats locals van sobrecarregades de serveis i que molts dels que exerceixen “ja li són impropis”. Per això, aquesta mesura unilateral que ha pres el Consell “només ve a sobrecarregar unes partides de despeses que a hores d'ara són inassumibles per als municipis”.

Per tant, consideren la mesura com a una mostra més de la incapacitat dels gestors públics de la Generalitat Valenciana per tal de gestionar els assumptes de la ciutadania. Fins i tot el mateix partit que administra la Diputació de València, el PP, ha anunciat recursos contra el decret de la Generalitat i des de Compromís de la Safor-Valldigna s'insta als municipis de la Comarca a presentar-ne els recursos corresponents en base a les afeccions de cadascun d'ells.

Reaccions dels alcaldes

Les primeres reaccions dels ajuntaments no s'hi han fet d'esperar. Així, per exemple, l'alcalde de Potries, Juanfer Monzó, considera que “cada administració ha d'assumir les seues responsabilitats” i, a l'espera de l'estudi del decret, “no em sembla correcte ni ètic que hagem d'assumir competències que graven més les hisendes locals”.

En la mateixa línia s'ha manifestat la màxima autoritat d'Oliva. David González, qui ha informat que en la junta de govern local de l'Ajuntament d'Oliva s'ha acordat presentar una moció conjunta i s'estudiarà el recurs al decret.

Compromís per la Safor-Valldigna proposarà traslladar l'oposició al decret a la Mancomunitat per poder aconseguir una unitat entre totes les forces polítiques de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona