Medi ambient

Les flames entren a Colomers

Les flames van arribar ahir a tocar de les cases de Foixà i a l'interior del poble de Colomers. L'alcalde d'aquesta última població, Josep López, confirmava a aquest diari que les flames havien arribat a dins del poble i com a mínim hi havia deu cases afectades. Tot i això, fonts consultades asseguraven que no hi havia habitatges cremats, però sí amb les flames que havien arribat just fins a la façana. Passades les onze de la nit, tots els veïns havien estat desallotjats.

L'alcalde del municipi assegurava: “Hi ha cases afectades. I tant que sí! No sé amb quina intensitat les està afectant el foc, però jo he vist arribar les flames a tocar de tres cases. I n'hi ha més de quatre i més de sis, d'afectades, perquè el foc està a les portes d'un grup d'habitatges. Veig les flames a les façanes, però espero que no hagi afectat a dins.”

Josep López deia que només quedaven entre 20 i 25 persones que miraven d'apagar el foc, però que la tramuntana feia les flames imparables. “Fem el que podem, però el vent...” La majoria de veïns havien anat a casa de familiars, però molts els havien traslladat al pavelló de Sant Jordi Desvalls, que havia estat habilitat per als desallotjats. Josep López valorava: “No hauria imaginat mai un foc dins d'una població. De focs al bosc, n'hem vist estiu rere estiu, però dins del poble no desitjaria que ho veiés ningú. Em vénen esgarrifances només de pensar que pogués passar en una ciutat més gran, amb molta més informació.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona