Infraestructures

Critiquen els horaris i la durada del TAV entre Perpinyà i Barcelona

L'associació entre set entitats pro transport públic dels dos costats del Pirineus ha fet públic un comunicat en què critica que els horaris que s'han previst no permeten als ciutadans de la Catalunya del Nord arribar abans de les nou del matí a Barcelona ni sortir de la capital catalana després de les vuit del vespre “per una jornada de treball, per exemple”. Es denuncia també que el TAV entre Perpinyà i Barcelona tardarà 80 minuts, quan el 2007 s'havia anunciat que en trigaria només 50.

L'aliança transfronterera de passatgers recorda que a la Catalunya del Nord el diàleg amb els usuaris ha permès millorar el servei i insta a instaurar una cooperació entre les diferents parts del transport públic, incloent-hi els viatgers “d'una part i de l'altra del coll del Pertús”. D'entrada, proposen a curt termini la millora de les rutes de proximitat, tant en la línia de Puigcerdà com en la de Portbou, i també la posada en marxa d'un Talgo Perpinyà-Girona. Per la tardor del 2014 demanen un TAV entre Nimes i Barcelona, i per mitjà termini, la instal·lació d'un tercer rail de Cervera de la Marenda a Girona i d'una nova línia polivalent de Montpeller a Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia