Medi ambient

Restauraran antigues pedreres a l'Alt Empordà

El Departament de Territori i Sostenibilitat es farà càrrec subsidiàriament de la restauració dels terrenys de quatre pedreres situades als termes de Garrigàs, Palau de Santa Eulàlia i Sant Mori. Es tracta de pedreres que van ser explotades per la societat Àrids i Transformats SL i que van cessar l'activitat ara fa prop de dos anys. Des de llavors, malgrat els requeriments i fins i tot un expedient sancionador, l'empresa no havia complert amb la recuperació dels terrenys afectats, fet que preocupava els alcaldes per l'impacte causat al territori. El conseller Santi Vila, acompanyat de la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, va visitar la zona afectada aquest dissabte per tractar d'aquesta problemàtica amb els alcaldes i regidors dels tres municipis.

Es va acordar que Territori procediria, a partir d'aquest any, a la restauració dels terrenys, amb un cost d'uns 200.000 euros. El projecte es redactarà conjuntament entre els tres municipis i la previsió és que en el segon semestre del 2015 la zona pugui estar restaurada. “Serà difícil que quedi com era abans, però necessitem una solució”, diu Modesta Cucurull, alcaldessa de Sant Mori. El municipi és un dels més afectats, ja que és on hi ha la planta de l'antiga activitat, amb coberts, maquinària i restes de la neteja d'aquells minerals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia