Medi ambient

La prevenció, a debat pels dos anys del foc a l'Empordà

El Consell de l'Alt Empordà ha organitzat unes jornades per commemorar el segon aniversari de l'incendi que va calcinar 10.000 hectàrees

Parlaran dels resultats de la campanya #Focempordà

El servei de Protecció Civil del Consell Comarcal de l'Alt Empordà commemorarà el segon aniversari del gran incendi que va calcinar 10.000 hectàrees el juliol del 2012 i ho farà amb unes jornades orientades a la prevenció d'incendis. Les jornades seran el 21 i 22 de juliol, i també es parlarà de planificació i de desenvolupament de tasques, així com dels resultats de les iniciatives de les campanyes posteriors a l'incendi #Focempordà i Foc al Cor.

El dia 22 de juliol farà just dos anys del gran foc, que no només va causar molts danys ecològics i materials, sinó que es va emportar la vida de quatre persones. Dues d'elles, al foc iniciat a la Jonquera, i dues més en l'altre incendi, que es va declarar paral·lelament al terme municipal de Portbou.

L'any passat el consell ja va fer un minut de silenci i un acte institucional a Terrades en què van participar la major part dels alcaldes de la zona afectada. Enguany, però, aposta per aprofundir en la idea de la prevenció per evitar que es torni a repetir un incendi com aquell. I també en la presentació dels resultats de les campanyes solidàries que es van engegar per recollir diners arran de la devastació provocada pel foc. Es van recollir 70.000 euros que s'han destinat a recuperar espais i sobretot a campanyes de conscienciació. El primer dia es treballaran aspectes tècnics i en el segon dia de les jornades es parlarà de les actuacions endegades arran de les iniciatives sorgides l'estiu del 2012. També destinarà la tarda del dimarts a parlar d'aspectes relacionats amb el producte local, projecte sorgit de les taules tècniques organitzades per la campanya #Focempordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona