barcelona

Retards de més de mitja hora a la C2 Nord per una avaria elèctrica a Palautordera

La xarxa ferroviària catalana va tenir ahir dues avaries que van afectar centenars de viatgers. Una avaria en el sistema d'electrificació a l'estació de Palautordera van fer que els trens de mitjana distància entre Barcelona i Girona i els de la xarxa de rodalies C2 Nord circulessin amb 45 minuts –els regionals– i 30 minuts –els rodalies– de retard ahir a la nit. L'avaria provocava que els trens haguessin de circular en via única entre Cardedeu i Sant Celoni, al nord del Vallès Oriental. Viatgers de rodalies, però, van explicar a El Punt que els retards a rodalies van arribar als 60 minuts i que també afectaven la C2 Sud.

D'altra banda, la pèrdua parcial de la càrrega en una unitat del tren cremallera de la vall de Núria va obligar ahir al matí a tallar durant quatre hores la línia i a una suspensió del servei comercial que va afectar 300 passatgers. No es van poder dur a terme vuit dels viatges previstos durant el període en què van durar els treballs, complicats perquè la unitat de rescat també es va avariar. Més que una avaria mecànica, al tren cremallera hi va haver un desplaçament de part de la càrrega que transportava. En concret, el tren va perdre part del material transportat, entre el qual hi havia una furgoneta. L'incident es va produir a l'interior del nou túnel del Roc del Dui i va obligar a tallar la línia del cremallera entre Ribes de Freser i la vall de Núria fins a retirar la unitat afectada. Tot i això, no va ser necessària cap evacuació de passatgers perquè el cremallera afectat era únicament de càrrega i no en duia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona