Medi ambient

Registres rècord de pluja i valoració dels danys

Es van recollir, només a Campllong, 160 l/m² en 36 hores

Desperfectes també a Cassà de la Selva, Sils, Begur, Palafrugell i Llagostera

Es van inundar baixos i es van haver de tallar rieres

Els episodis de pluja que van afectar amb molta intensitat dimarts i dimecres principalment poblacions de les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Empordà, van deixar en poc més de 36 hores registres de 160 l/m² a Campllong, 140 a Sils i 112 a Cassà de la Selva. Els aiguats van provocar nombroses destrosses, inundant baixos, tallant carreteres i afectant diverses instal·lacions.

A Campllong, l'aiguat que va caure dimecres entre la una i les dues del migdia va provocar inundacions als baixos dels habitatges de protecció oficial i esllavissades a la ruta verda de la riera Seca, que ha quedat totalment impracticable. En el camí que transcorre just al costat de la riera, utilitzat per molts vianants i ciclistes durant tot l'any, l'aiguat hi ha provocat importants esllavissades que han deixat el pas completament tallat.

A Llagostera es va retirar un arbre caigut al mig de la carretera GI-681 i els bombers van actuar per la inundació d'uns baixos al carrer Àngel Guimerà. També es va enfonsar un tram d'asfalt del carrer Mestral.

A Sils, la riera de Vallcanera, que desemboca a l'estany, està plena d'aigua, i s'hi ha hagut de restringir l'accés. Això fa que la visita guiada prevista per demà a les deu del matí, que repassa la història de la riera, podria quedar afectada. L'Ajuntament i l'associació Temporània organitzen des del març visites a l'estany aprofitant el desè aniversari del centre d'informació del paratge.

Al Baix Empordà les pluges van agafar desprevinguts els habitants de Palafrugell i Begur, on la riuada de sa Riera va provocar diverses esllavissades a la carretera d'accés i destrosses a la xarxa de sanejament i trams de vorera que el consistori xifrava ahir a l'entorn de 150.000 euros. La platja va quedar bruta de restes de runa i vegetació; l'aigua va entrar en diversos establiments i baixos de llars. El regidor de Medi Ambient, Joan Loureiro, excusava ahir que l'excepcionalitat de l'aiguat els va deixar poc marge de maniobra.

Informació elaborada per J. Trillas, E. Agulló, J. Nadal i J. Ferrer.

Incivisme a Sant Jordi Desvalls

Les fortes pluges no només van provocar destrosses, sinó que també van donar peu a actes incívics. A Sant Jordi Desvalls un home que conduïa un vehicle quatre per quatre va torçar i fer malbé les barreres que es van instal·lar fa tot just un mes a la passera de Sobrànigues sobre el Ter (entre Sant Jordi i Flaçà), les quals precisament havien d'evitar que en casos de pluges intenses els conductors quedessin atrapats o fossin arrossegats. El primer tinent d'alcalde, Marc Amagat, va explicar que un veí va increpar el conductor i que es té la seva matrícula. Els fets ja s'han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra. Amagat va explicar que la col·locació de les barreres va tenir un cost de 6.400 euros, i va remarcar el perill que va comportar deixar el pas a la passera sense les barreres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona