Infraestructures

Es denuncia l'opacitat de l'alcaldia d'Oliva

Compromís per Oliva assegura que el primer munícep actua d'esquenes al veïnat d'Aigua Blanca IV.

El regidor del Bloc-Compromís i responsable d'Ordenació del Territori a l'Ajuntament d'Oliva, Vicent Canet, ha assegurat que recentment ha tingut coneixement, de forma casual i extraoficial, que entre el 15 i el 19 de setembre es va produïr el procediment de contractació de l'oficina tècnica que redactarà el futur projecte modificat de la urbanització Aigua Blanca IV.

Posteriorment, rastrejant els assentaments del registre de l'Ajuntament, Canet ha pogut averiguar precàriament que el passat 28 d'agost es va convidar a les mercantils “IDOM Ingeniería y Consultoría SA”, “Oficina Técnica TEES SL” i “Mediterráneo Ingenieros SA” a participar de l'esmentat procediment negociat sense publicitat per a la redacció del projecte modificat del sector Aigua Blanca IV.

Així, segons Compromís, després d'haver comés l'error de nomenar els redactors dels projectes sense contractes, després d'haver comés l'error de nomenar la direcció facultativa també sense contracte, després d'haver estat quasi un any gestionant un modificat de projecte que s'ha demostrat inservible, després d'haver comés l'error de no haver fet cas dels advertiments dels propietaris sobre la mala execució i direcció de les obres, després d'haver comés l'error de confiar la liquidació a una oficina tècnica a qui li s'havia iniciat un expedient de resolució contractual per incompliment culpable dels seus deures, després de tots aquests fets, els propietaris de sòl del sector Aigua Blanca IV s'hauran d'assabentar per la premsa que s'ha triat, amb opacitat, una nova empresa per a la redacció d'un nou modificat.

Per eixe motiu, des del Bloc-Compromís han intentat, des del primer moment, gestionar Aigua Blanca IV (i tots els altres temes de la seua responsabilitat) amb aquestos criteris. De fet, abans d'encarregar l'elaboració dels informes tècnics auxiliars de recolzament als treballs dels serveis tècnics municipals, Canet es va reunir (juntament amb l'alcalde, David González) amb els propietaris del sector per decidir conjuntament amb ells sobre les possibles empreses a qui confiar aquest treball. I seguidament es va informar a tota la Corporació.

Per al Bloc-Compromís, aquesta falta de transparència no és un fet aïllat, sinó que ve a sumar-se a alguns altres. Com ara la consulta que va decidir elevar l'alcaldia al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana en relació a la urbanització Aigua Blanca IV. Va ser en la Junta de Govern Local del passat 11 de juliol quan els regidors de la Corporació (inclòs el regidor de la matèria objecte de la consulta) van conèixer el contingut de la consulta. En menys d'un mes van passar d'una proposta de l'alcaldia que consistia en consignar 600.000 euros per a Aigua Blanca IV, a una consulta que dubtava respecte de si l'Ajuntament havia de complir els compromisos que havia adquirit en relació a aquesta urbanització.

En definitiva, per a Canet, l'única cosa que importa realment en Aigua Blanca IV és procedir a finalitzar les obres d'una urbanització que es va iniciar fa més de 13 anys, i que porten paralitzades des de novembre de 2007.

Per a Compromís ara ja no és temps de dubtes, és temps d'actuar. No és temps de trobar pegues o plantejar problemes, és temps d'aportar solucions i complir amb el deure legal i moral que té l'administració de finalitzar una urbanització de gestió directa que va iniciar fa més de dotze anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia