Serveis

El govern reclama a Adif que els trens de mitjana distància parin a Camallera

L'Ajuntament diu que només depèn de l'administrador de la via

Confia que el primer semestre del 2015 es faci realitat aquesta reivindicació del territori

Els trens de mitjana distància podrien parar a l'estació de tren de Camallera en el primer semestre de l'any que ve. Aquesta és la previsió que fa l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies després que hagi rebut la confirmació del “secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, una carta, en què insta el president d'Adif a portar a terme aquesta iniciativa”. El govern reclama a Adif que els trens de mitjana distància parin a Camallera. L'Ajuntament diu que només depèn de l'administrador de la via. Confia que en el primer semestre del 2015 es faci realitat aquesta reivindicació del territori.

Actualment els trens de mitjana distància no fan cap parada des de Figueres fins a Flaçà. I a la població altempordanesa hi ha hagut un moviment per reclamar que els trens parin a Camallera. De fet, L'Entesa per Saus, Camallera i Llampaies va recollir unes 320 signatures al territori, que es van entregar al Parlament a principis del 2014. Això va fer que la cambra catalana instés ja el 29 de gener a potenciar l'estació de Camallera. L'equip de govern de Saus, Camallera i Llampaies ha explicat que s'han fet diverses gestions per aconseguir que els trens de mitjana distància parin a Camallera i que suposaria “una millora del transport públic, un avantatge per a milers d'usuaris i un bé per al nostre municipi i la nostra comarca”. A més, diu que la mesura aniria acompanyada de més millores. “La parada dels trens de mitjana distància suposaria aconseguir una línia de bus de Camallera a l'Escala en doble sentit i amb parades als pobles”, diu l'equip de govern en una nota informativa. El municipi té el suport en la reivindicació de pobles veïns com ara l'Escala, l'Armentera, Sant Mori o Viladamat.

També reclamen la rehabilitació de l'estació

Aquesta, però, no és l'única reivindicació a Camallera. La comissió de Foment del Senat va aprovar a finals de juny per unanimitat una moció en què s'insta el govern de l'Estat a fer les obres de rehabilitació pertinents a l'edifici de l'antiga estació –ara baixador– de Camallera perquè es pugui reobrir. La moció es va aprovar a instàncies del senador gironí de l'Entesa Rafel Bruguera –de l'Escala– tot i que el PP ho va vincular a la disponibilitat pressupostària. Les instal·lacions d'aquesta estació altempordanesa estan tancades des de fa 25 anys i ara no hi ha ni expenedors de bitllets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona