Medi ambient

Plans de prevenció d'incendis per a 33 municipis

L'àrea de Protecció Civil del Consell Comarcal està redactant els plànols

L'àrea de Protecció Civil del Consell Comarcal està redactant els plànols de delimitació per a la prevenció d'incendis per a 33 municipis de l'Alt Empordà. La iniciativa sorgeix d'una demanda efectuada pel Departament d'Interior de la Generalitat que es va canalitzar mitjançant una convocatòria d'ajuts d'assistència tècnica realitzada per la Diputació de Girona.

Un dels objectius d'aquesta acció és homogeneïtzar la metodologia de treball utilitzada en la redacció dels plànols a tots els municipis de la demarcació. La Diputació de Girona ha establert els criteris tècnics mitjançant els quals es redactaran uns plànols bàsics per a cada municipi, que seran comuns a tot arreu i que permetran establir en un futur les taxes per al finançament dels treballs de neteja de les franges de protecció que són d'execució obligada. La llei de prevenció d'incendis forestals estableix l'obligatorietat de fixar unes franges de protecció a l'entorn dels nuclis urbans, de les urbanitzacions i dels habitatges aïllats.

La neteja de les franges de protecció dels nuclis urbans i de les urbanitzacions correspon al municipi. Pel que fa a les edificacions aïllades i parcel·les interiors a la zona urbana, les neteges les han de fer els mateixos propietaris. Els ajuntaments han de notificar als propietaris que ho facin. La llei preveu mesures executives per tirar endavant aquestes accions absolutament necessàries. Els municipis que van accedir a la convocatòria de la Diputació de Girona i dels quals s'estan redactant aquests plànols són els següents: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Cabanelles, Cabanes, Capmany, Colera, Darnius, el Port de la Selva, Espolla, la Jonquera, la Vajol, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Peralada, Pont de Molins, Pontós, Sant Climent Sescebes, la Selva de Mar, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Saus-Camallera, Terrades, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilabertran, Vilanant i Vilaür.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia