Medi ambient

Troben peixos morts en una resclosa de Bonmatí

L'ACA nega haver desembassat aigua cap al Ter, cosa que afirmen els pescadors

Els agents rurals investiguen la mort d'almenys una cinquantena de peixos en una resclosa de la central elèctrica de Bonmatí, al terme de Sant Julià del Llor i Bonmatí. Els animals haurien mort durant el cap de setmana al riu Ter, entre el pantà del Pasteral i Bescanó, i haurien anat a parar a la central, que és privada i que s'usa per generar llum.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els pescadors acusen l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) d'haver desembassat aigua del Pasteral i haver provocat la mortaldat dels peixos. L'agent major especialitzat en fauna de la Selva, César Lázaro, va explicar ahir que han obert una investigació per saber l'origen de la mortaldat. Els peixos van morir per falta d'oxigen, ja que tenen la boca oberta.

“Delicte ecològic”

Els pescadors esportius són molt crítics amb l'ens del govern. Per Joan Serra, un dels pescadors, “si se n'han trobat en una canal que fa dos quilòmetres, vol dir que al Ter deu haver-hi moltes truites mortes més”. Volen portar el cas a la fiscalia de medi ambient per determinar si hi podria haver “delicte ecològic”.

Els pescadors asseguren que s'ha desembassat aigua del fons de Susqueda i el Pasteral, que està barrejada amb llots, i el fang s'ha menjat l'oxigen. L'ACA nega haver fet cap desembassament de fons, però admet que, atesa la previsió de pluges, van “deixar anar aigua en una maniobra ordinària”, segons han indicat fonts de la mateixa ACA a ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia