Serveis

Sistema pioner per fer arribar la fibra òptica a Torremirona, a Navata

L'empresa de l'Escala Prisko Networks ha fet arribar internet a les 350 cases de la urbanització

També dóna servei a Lladó, Navata, Avinyonet i Vilanant

La urbanització de Torremirona de Navata disposa de xarxa de fibra òptica fins a casa amb un sistema pioner a Catalunya. Ha estat gràcies a una iniciativa promoguda per l'operadora local Prisco Networks, de l'Escala. La nova xarxa de fibra òptica fins a casa, coneguda com a FTTH (de l'anglès Fiber to the home) va ser inaugurada per l'alcalde de Navata, Jaume Homs, al Torremirona Golf & Spa Resort Hotel. Jaume Homs, ho va valorar així: “Oficialment ara s'ha posat en marxa, però fa dies que està funcionant. Ha sigut una mica com un calvari però al final s'ha aconseguit. Torremirona és una urbanització d'elit i no tenia massa sentit que estigués malament tecnològicament. El que és important és que al final ha estat possible.”

Amb aquesta instal·lació, els veïns de la urbanització, que tenien moltes dificultats per tenir internet a casa, podran gaudir d'un servei amb velocitats que poden arribar al 25 Mb (megabits) de baixada i 5 Mb de pujada i que més endavant es podrà incrementar amb velocitats superiors. La mateixa xarxa de fibra òptica ofereix als 350 habitatges de la urbanització servei de telefonia fixa i la possibilitat de veure fins a 60 canals de televisió.

El director general de Prisco Networks, Prisco Terrón, explica que “aquesta instal·lació pot ser una solució per a llocs que tenen poca cobertura o que no en tenen gens i que també pot ser una alternativa viable a la frenada d'inversions en fibra òptica per part de les grans companyies de telefonia i internet”. I hi afegeix: “Una operadora local de proximitat com és Prisco Networks pot afrontar la iniciativa i donar un bon servei gràcies al fet que tenim la capacitat tecnològica i l'estructura tècnica per afrontar aquest tipus d'instal·lacions.”

La instal·lació de Torremirona, que ja és funcional i està en període de proves, pot estendre el seu servei a la població de Navata en un futur. Des del centre de Torremirona també s'ofereix servei d'internet per WiMAX a les poblacions de Lladó, Navata, Avinyonet de Puigventós i Vilanant, que també tenen problemes de cobertura telefònica i d'accés a internet.

LA XIFRA

350
habitatges
de la urbanització Torremirona de Navata tenen fibra òptica amb el sistema de Prisco Networks.

LA FRASE

Aquesta instal·lació pot ser una solució per a llocs amb poca cobertura
Prisco Terrón
director general de prisco networks


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona