Infraestructures

Xaló anuncia el pla més ambiciós dels darrers 20 anys en inversió en aigua

La Diputació ha aprovat l'últim tram d'ajudes per a fer realitat una inversió l'any 2015 i 2016 de més d'un milió d'euros

La Diputació ha aprovat l'últim tram d'ajudes per a fer realitat una inversió l'any 2015 i 2016 de més d'un milió d'euros que assenten les bases d'una intervenció estructural en el servei d'aigua de Xaló. Dos mesos abans, l'Ajuntament de Xaló havia presentat al·legacions i un recurs contra la Diputació per haver quedat fora sense aval tècnic el seu projecte per a l'aigua dels plans provincials.

L'ajuda de 354.000 euros en esta matèria coincidix amb el projecte que va ser desestimat per la Diputació en l'adjudicació de plans provincials al mes de febrer. L'assumpte va dur a una confrontació important entre les dues institucions que va acabar amb al·legacions i un recurs judicial de l'Ajuntament. El consistori retirarà tant les al·legacions com el recurs que podrien haver paralitzat l'execució de tots els plans provincials de la província després de la confirmació de l'acord.

El pla estructural per l'aigua del qual es beneficiaran els pobles d'Alcalalí, Xaló i Llíber suma també la ja anunciada construcció d'una planta potabilitzadora a Parcent, que millorarà i garantirà la quallitat de l'aigua pels municipis de la Vall del Pop. Esta operació implica una inversió de 358.000 euros.

En total,a la xifra d'inversió en aigua anunciada hui i en les darreres setmanes supera el milió d'euros i representa un acord històric per a Xaló i un “precedent molt destacat d'institucions de diferent color polític que negocien i renegocien en favor de la seua ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia