Infraestructures

Els enllaços de Tordera de l'N-II es faran aquest estiu

La ministra de Foment anuncia també que el projecte de condicionament de la carretera entre aquest municipi i Maçanet s'aprovarà aquest any i que, seguidament, començaran les obres

En una intervenció feta ahir al Congrés dels Diputats, la ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar que les obres de construcció dels dos enllaços de l'N-II de Tordera s'iniciaran aquest mes de juliol. Quant al condicionament d'aquesta carretera entre Tordera i Maçanet de la Selva (un tram que el govern espanyol va considerar que no calia transformar en autovia), la titular de Foment va anunciar que el projecte corresponent s'aprovarà abans no acabi aquest 2015 i, seguidament, es posaran a licitació les obres.

El projecte

Les obres dels enllaços de Tordera consisteixen a construir uns accessos nous, a nivells diferents, que substituiran l'enllaç actual, considerat perillós perquè obliga a fer uns girs en què s'envaeix el carril dels que circulen en sentit contrari. Els treballs es van adjudicar a la constructora Benito Arno e Hijos per 5,1 milions d'euros. Segons el Ministeri de Foment, es va triar “l'oferta econòmica més avantatjosa”. En el concurs, el pressupost de sortida era de set milions i, per tant, el cost previst definitiu serà un 27%
inferior al pressupostat d'inici. El termini d'execució és de 22 mesos.

Pendent des del gener

Les obres de Tordera formen part d'un paquet que el ministeri havia anunciat per a principis del 2015. Queda pendent el principal projecte promès: el desdoblament en duplicació de calçada del tram Orriols-Vilademuls. A principis de mes, Foment va anunciar que havia formalitzat el contracte per començar els treballs. El projecte executiu es va treure a licitació per 16,9 milions el gener del 2014, junt amb el tram d'autovia Sils-Maçanet, ja en obres.

LA XIFRA

5,1
milions
és el pressupost de licitació dels enllaços de Tordera, que executarà l'empresa Benito Harno e Hijos.

“Lentitud exasperant”, segons CiU

El diputat de CDC Carles Pàramo va acusar la ministra de Foment de “gesticular molt” però no apostar a la pràctica per l'execució d'unes obres que estan avançant “amb una lentitud exasperant”. En aquest sentit, Pàramo va recordar que els trams Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols s'han posat a licitació amb un termini d'execució de 30 mesos i va acusar Pastor d'abandonar els 55 quilòmetres de l'N-II que queden per desdoblar i, per contra, construir 30 quilòmetres de l'autovia de la Plata, molt menys prioritària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia