Infraestructures

La primera inversió per a l'R3 no serà fins al 2017

El desdoblament parcial de la línia de tren entre Barcelona i Puigcerdà, l'R3, començarà a ser una realitat visible a partir del 2017, segons es desprèn del pressupost general de l'Estat (PGE), que s'ha aprovat inicialment aquesta setmana. En els comptes es preveu pel 2016 una inversió de només 3,6 milions d'euros per a aquest projecte, tal com consta en el pressupost previst per a ADIF, de manera que el gruix de les obres es portaria a terme entre el 2017 i el 2018, quan els imports són més elevats. Pel 2017 la inversió prevista és de 42,3 milions d'euros i per l'any següent, de 42,9. El cost total és de 89,9 milions, incloent-hi un milió d'enguany. Així, es retarda com a mínim un any l'obra respecte a la planificació inicial, en què es preveia l'acabament de les obres el 2017.

Alguns dels alcaldes dels municipis pels quals passa l'R3 han reaccionat. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, reivindica el desdoblament fins a Torelló i és crítica amb els pressupostos, ja que “en general han destinat poc a Catalunya”. Amb tot, afirma que el que es preveu fins al 2018 “si es pot dur a terme ja serà un gran pas” i “pot ser l'inici d'un bon canvi”. L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, diu que els hauria agradat que s'inclogués el projecte global del desdoblament fins a Puigcerdà, però “es compleix” el que els van dir en una reunió a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia