Infraestructures

Carreteres col·lapsades a l'Alt Empordà

El punt àlgid va ser al migdia, entorn de Figueres, amb cues de cotxes a la carretera de Roses i la variant de l'N-II

Els principals eixos de comunicació de l'Alt Empordà al voltant de Figueres van tornar a viure ahir els tradicionals embussos del 15 d'agost i llargues cues de vehicles. La combinació d'un cap de setmana festiu en què coincideixen els estiuejants que acaben vacances i els que les comencen, amb l'afegit d'un cel gris que incitava els estiuejants a allunyar-se de les platges va provocar que al migdia a la C-260 la cua de vehicles procedents de
Roses i en direcció a Figueres arribés a Vila-sacra i col·lapsés els accessos a la variant de l'N-II i l'entrada a la capital de l'Empordà.

A la mateixa hora, en l'anomenat “corredor de la mort”, la cua de vehicles en sentit nord s'iniciava a la rotonda del peatge sud de l'AP-7 i paralitzava el trànsit en tot el tram del cinturó de Figueres fins al peatge nord de l'autopista. A causa d'aquesta situació, també en sentit nord i a la mateixa AP-7 es va anar creant una cua d'uns dos quilòmetres al carril dret, formada pels vehicles que volien sortir de l'autopista al peatge sud de Figueres per dirigir-se a les platges.

La situació es va anar resolent a la tarda i a les 17 h els serveis de Trànsit només indicaven 1 km de retenció en sentit nord a la variant de l'N-II a les proximitats del peatge nord de Figueres, i 1 km de retenció a l'AP-7 per sortir de l'autopista al peatge nord en direcció a Figueres.

També a la Jonquera ahir es van tornar a produir llargues cues de vehicles a l'AP-7 en sentit nord, i en aquest cas també el moment més complicat va ser al migdia, quan es van acumular embussos de fins a 6 km de retencions. A les 17 h, els serveis de Trànsit indicaven que els embussos en aquest punt havien quedat reduïts a 1 km de retenció.

Ahir a la Jonquera les retencions no van arribar a ser tan importants com les que es van produir dijous passat, ja que aquell dia es van acumular fins a 12 quilòmetres a l'N-II i l'AP-7 des de la Jonquera en sentit nord, a partir de les dues del migdia fins gairebé les onze de la nit. Arran del col·lapse que es va viure dijous a la Jonquera, l'Associació de Comerciants de la Zona Nord de la Jonquera va culpar l'empresa Abertis d'haver tancat un dels peatges que hi ha en aquest municipi, mesura que va obligar tot el trànsit a entrar i sortir per la sortida 2 de l'autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona