Administracions

Adif diu a l'Ajuntament que refer l'andana de l'estació de Celrà no és “prioritari”

Valorarà la necessitat de fer un projecte, però sosté que hi ha estacions en pitjors condicions

El consistori aprovarà una moció per reclamar les obres

Les obres de millora i ampliació de l'andana de l'estació de tren de Celrà, on una àvia i i el seu nét van resultar ferits quan van caure en baixar d'un comboi, hauran d'esperar, segons fonts d'Adif. Aquesta obra, segons el responsable de la infraestructura ferroviària, ara mateix no és prioritària. Admeten que s'està en fase d'estudi, però que hi ha estacions en pitjors condicions que la de Celrà.

Responsables d'Adif es van entrevistar amb l'alcalde del municipi, Dani Cornellà, la setmana passada a l'ajuntament, on se'ls va exposar la necessitat de refer l'andana i millorar altres serveis, com ara l'enllumenat. Segons Cornellà, els responsables d'Adif li van explicar que “eren conscients de la necessitat, però que el projecte no estava redactat i que no podien fixar un termini perquè s'estava valorant”. L'alcalde va explicar que la setmana vinent el ple aprovarà una moció per reclamar a Adif, Renfe i Foment, les actuacions necessàries per garantir les millores i la seguretat a l'estació de tren.

L'andana de l'estació de Celrà fa 80 metres, però hi ha combois que s'hi aturen que tenen una llargada que supera els cent metres, la qual cosa genera dificultats als viatgers i crea problemes de seguretat. Segons Adif, que admet que s'està estudiant i valorant l'actuació, sempre s'han posat a disposició de Renfe les característiques tècniques de cadascuna de les estacions perquè pugui programar els serveis, si bé s'admet que això presenta dificultats.

Una de les actuacions que es portaran ja a terme són les obres de millora a l'estació de Sant Jordi Desvalls.

LA FRASE

Continuarem pressionant Adif, Foment i la Generalitat per millorar el servei a l'estació de Celrà
Dani Cornellà
alcalde de celrà

LA DATA

15.10.15
Una àvia
i el seu nét de tan sols un mes i mig
van resultar ferits després de caure sota un tren a Celrà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia