Administracions

Aprovada l'ampliació del finançament de la Val d'Aran

El govern de la Generalitat va aprovar dimarts el decret que permet ampliar l'aportació econòmica per al finançament de les competències transferides al Conselh Generau d'Aran en matèria de sanitat. L'import de l'ampliació és de 304.452 euros anuals, destinats a afrontar l'augment del nombre i de la complexitat de les actuacions sanitàries en cirurgia ortopèdica, traumatologia i oncologia que presta l'hospital Val d'Aran.

Amb aquest decret, el govern ratifica l'acord adoptat durant la reunió de la comissió bilateral entre el govern de la Generalitat i el Conselh Generau d'Aran, tinguda el 29 de juliol del 2015.

Carlos Barrera, síndic d'Aran, ha dit que “amb aquesta ampliació de l'aportació econòmica en sanitat es garanteix la continuïtat d'un servei essencial''. El càlcul d'aquesta dotació econòmica s'ha establert per a tota l'anualitat i aquest acord és efectiu des de l'1 de gener del 2015. Per a l'exercici d'enguany, aquest import anirà a càrrec del Departament de Salut. Per a exercicis futurs, aquest import s'incorporarà al capítol específic del pressupost de la Generalitat per al finançament del Conselh Generau d'Aran, i anirà a càrrec del departament competent en matèria de relacions entre la Generalitat i el Conselh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia