Infraestructures

El manifest veïnal de l'N-340 frena l'acord amb els alcaldes

La Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns no participarà en la mobilització de l'11 de desembre

Foment acabarà aquesta setmana la construcció de la rotonda del Perelló

Els alcaldes dels municipis ebrencs per on passa l'N-340 volen afegir més veus a la mobilització que han convocat per l'11 de desembre per reclamar la gratuïtat de l'AP-7 en els trams més conflictius de l'N-340. I si divendres escenificaven un acord amb la Federació Empresarial d'Auto Transportistes de Tarragona, aquesta setmana intensifiquen els contactes amb el moviment veïnal. Així, representants dels ajuntaments d'Amposta i l'Aldea es van reunir ahir amb la Federació d'Amposta d'Associació de Veïns en un intent d'acostar posicions. Tot i que la trobada va ser cordial i el moviment veïnal valora positivament que els alcaldes es mobilitzen, la Federació d'Amposta d'Associacions de Veïns manté que no participarà en la convocatòria dels alcaldes. “Els alcaldes volen fer pinya però no han signat el nostre manifest, volen manipular-lo”, va explicar el president de la federació veïnal, Llorenç Navarro.

A més de la gratuïtat de l'AP-7, els veïns reclamen una construcció “responsable” de les rotondes que ha projectat Foment a l'N-340 per alentir la circulació. Unes rotondes que, consideren, s'haurien de substituir per ponts. “Els alcaldes no hem decidit com es millora l'accés al poble”, va dir l'alcalde del Perelló, Ferran Cid. El Ministeri de Foment acabarà aquesta setmana la construcció d'aquesta rotonda, on es tallarà la via l'11 de desembre. Per la seua banda, el moviment veïnal continuarà els talls de l'N-340 els dijous i farà un acte més potent a l'Ampolla al gener, a Vinaròs al febrer i a Amposta al març.

D'altra banda, la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa sí que ha decidit afegir-se a la protesta del dia 11 després de reunir-se amb els alcaldes dilluns al vespre.

LA FRASE

Els alcaldes no han signat el nostre manifest, volen manipular-lo i no el volem canviar.
Llorenç Navarro
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D'AMPOSTA D'ASSOCIACIONS

Homs defensa que la solució és l'estat propi

ACN

El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles, Francesc Homs, va assegurar ahir que la solució al col·lapse de l'N-340 i la falta d'inversió en infraestructures en el territori es basa en la consecució d'un estat propi per a Catalunya. Homs considera “escandalós” que els governs estatals del PP i el PSOE no hagin complert amb els compromisos presos en infraestructures a la demarcació. El candidat a les eleccions del 20-D va fer aquestes declaracions a Camarles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia