Infraestructures

En marxa la nova depuradora d'Alguaire

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat en marxa la nova depuradora d'Alguaire, que té una capacitat per tractar l'equivalent a una població de 4.200 habitants i que contribuirà a la millora mediambiental de la conca del riu Segre. La instal·lació ha començat a funcionar un cop la societat estatal Aguas de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed), depenent del Ministeri d'Agricultura, ha finalitzat l'execució del col·lector d'evacuació, que ha suposat una inversió propera als 1,5 milions d'euros.

Juntament amb el col·lector d'evacuació, aquest sistema de sanejament consta d'una depuradora amb un tractament biològic d'airejament prolongat, dissenyat per al tractament de 1.226 metres cúbics al dia.

Amb la posada en servei de la depuradora d'Alguaire, el Segrià disposa de 15 sistemes en funcionament: Aitona-Serós, Alcarràs, Alfarràs-Almenar, Alfès, Alguaire, Almacelles, Almatret Nord, Almatret Sud, Corbins, Llardecans, Lleida, Maials, la Portella, Rosselló i Torres de Segre.

Altres actuacions de sanejament que entraran en servei els pròxims mesos, dins el conveni entre l'Estat i la Generalitat, són les depuradores d'Ulldemolins (Priorat), Térmens-Menàrguens (Noguera), Sant Jaume d'Enveja (Montsià) i Alcoletge (Segrià), i els col·lectors en alta del Pi (Cerdanya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona