Serveis

Els treballadors de metro llancen una nova proposta per intentar evitar la vaga de dimecres

El comitè de vaga transmet l'oferta a la mediació de la Generalitat perquè la faci arribar a TMB

Assegura que la nova fórmula permet acostar posicions i suspendre l'aturada

Els treballadors del metro de Barcelona han presentat aquest dilluns una nova proposta per desbloquejar el conflicte laboral amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El portaveu del comitè de vaga del Metro de Barcelona, Óscar Sánchez, ha explicat aquesta tarda que han traslladat a la mediació de la Generalitat una proposta sobre la negociació del conveni col·lectiu perquè la faci arribar a la direcció de TMB. Segons els treballadors, amb aquesta nova oferta podrien acostar posicions i suspendre la segona jornada de vaga, prevista per al dimecres, després de la que s'està fent aquest dilluns.

“Pensem que és una fórmula que objectivament soluciona sí o sí el problema”, ha declarat Sánchez durant la manifestació que els treballadors del metro han fet pel centre de Barcelona per reclamar millores laborals.

Segons ell, la mediació de la Generalitat creu que la proposta dels treballadors –vinculada a la contractació i que ha rebutjat concretar fins a tenir resposta de l'empresa– pot beneficiar la negociació.

El portaveu ha detallat que llancen aquesta proposta després d'analitzar la documentació de les negociacions del cap de setmana. Ha emplaçat l'empresa a respondre com més aviat millor per abordar la possibilitat d'evitar la vaga de dimecres, ja que la decisió de desconvocar-la s'hauria de prendre en una assemblea de treballadors.

“La nostra voluntat total i absoluta és signar un conveni, no fer vaga. El nostre objectiu serà a partir d'avui no haver de fer una segona” jornada d'aturades, ha assegurat Sánchez. En la seva opinió, la proposta dels treballadors permetria superar un dels principals esculls de la negociació.

La manifestació dels treballadors del metro ha sortit de la confluència de passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal cap a les cinc de la tarda. Ha recorregut l'avinguda –que s'ha tallat al trànsit– fins al carrer Pau Claris, pel qual han baixat fins a la Via Laietana de camí a la plaça Sant Jaume.

Amb consignes com “Colau, escolta, el Metro està de lluita”, “Treball digne i sous justos” i “Conveni o vaga”, els manifestants han demanat millores laborals i en la contractació en el marc de la negociació del nou conveni col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona