Estudiaran crear una planta de biomassa a les muntanyes de Prades

El govern encarregarà una prospecció per veure la possibilitat de crear una planta de biomassa a l'àrea de les muntanyes de Prades i els boscos de Poblet, i per tirar endavant el projecte convocarà aviat una trobada entre responsables dels departaments d'Agricultura i Medi Ambient, l'Associació Muntanyes de Prades i l'Institut Català de l'Energia. Aquest és un dels principals compromisos que va sorgir ahir de la reunió a Vilanova de Prades, coincidint amb la 25a edició de la Festa de la Castanya, que el delegat del govern al Camp –Xavier Sabaté– va mantenir amb diversos alcaldes de la zona, el president del Consell Comarcal de la Conca –David Rovira– i el director del PNIN de Poblet –Joan Llagostera–, per buscar estratègies de desenvolupament econòmic per a la regió. A banda d'això, el delegat territorial d'Agricultura –Xavier Vicens– també es va comprometre a continuar les accions per eradicar la malaltia del xancre, que ha exterminat una bona part dels castanyers de les muntanyes de Prades, i va anunciar una prova pilot que consisteix a plantar-hi un centenar de peus amb l'assessorament de Medi Ambient i de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

En paral·lel, i després d'una xerrada dissabte sobre les possibilitats turístiques del municipi, la festa vilanovina –que arriba a les noces de plata– va congregar ahir centenars de visitants, que van poder comprar al mercat de la castanya, veure demostracions d'oficis artesans i actuacions folklòriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona