Infraestructures i serveis

Societat

L'oposició a la planta de Sant Jaume arriba al Parlament

L'associació que ha recollit 1.200 signatures en contra del projecte les lliurarà la setmana que ve a la cambra

Una delegació de l'associació de veïns de Sant Jaume de Llierca en contra de la planta de triatge, encapçalada per seu president, Antoni Tomàs Pineda, lliurarà dimecres al Parlament de Catalunya més de 1.200 signatures de persones contràries al projecte, recollides els últims mesos a Sant Jaume de Llierca mateix i també a municipis de la rodalia, com ara Montagut i Oix, Tortellà, Argelaguer, Castellfollit de la Roca i Besalú, segons els promotors de la iniciativa.

El document l'entregaran als diputats de Junts pel Sí Lluís Llach (que va ser el cap de llista d'aquesta candidatura a les comarques de Girona) i Lluís Guinó (alcalde de Besalú). La persona que els donarà les firmes serà mossèn Josep Dalmau, president del patronat del santuari ecològic del castell de Gallifa i rector d'aquest poble vallesà.

Els arguments

L'associació no vol que es faci la planta, ni a Sant Jaume ni en cap altre lloc de la Garrotxa. “Considerem el projecte totalment innecessari (la planta existent a Orís, Osona, pot absorbir perfectament les deixalles de la Garrotxa sencera) i estem convençuts que tot respon a interessos econòmics i fins i tot, polítics”, ha explicat un portaveu del col·lectiu.

En el projecte, impulsat pel Consell Comarcal, es preveu construir una planta de tractament d'escombraries en una finca rústica, can Coma de Baix. Les instal·lacions donarien servei tant a la Garrotxa com al Pla de l'Estany. Aquesta setmana, l'Agència de Residus de Catalunya ha anunciat que destinarà fins a 14 milions d'euros a la construcció del nou equipament.

LA FRASE

Estem convençuts que tot respon a interessos econòmics i fins i tot, polítics
Associació de veïns de Sant Jaume de Llierca en contra de la planta de triatge

L'Ajuntament reclama negociacions

El fet que el projecte ja tingui una partida pressupostària ha encès les alarmes a l'Ajuntament de Sant Jaume, que va presentar un recurs en contra de la planta al contenciós administratiu. L'equip de govern (CiU) ha anunciat que reclamarà una reunió urgent amb el Consell Comarcal i la Generalitat per “demanar diàleg i obrir una nova etapa de negociacions”. En la polèmica de la planta, CiU i l'oposició (independents vinculats a ERC) estan d'acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia