Administracions

municipal

impostos

Queixes a la vall de Camprodon per l'IBI rústic que han de pagar

L'Associació de Propietaris de Finques Rústiques de la Vall de Camprodon (Sant Pau de Segúries, Camprodon, Molló, Llanars, Vilallonga de Ter i Setcases) reclama als ajuntaments que no pressionin tant el món rual des del punt de vista fiscal. Segons l'entitat, com que el coeficient corrector del valor cadastral d'aquests termes municipals s'ha situat fins al 3,40 –mentre que en territoris veïns es mou prop del 2,5–, l'IBI sobre la propietat rústica a la vall de Camprodon s'ha enfilat fins a l'1%, quan als pobles de l'entorn és del 0,65 de mitjana.

Per aquests propietaris, els pagesos de la vall paguen més que els pagesos d'altres zones, quan la seva agricultura “és menys productiva i més costosa”, atès les característiques naturals de la comarca, i alhora pateixen agressions cap al medi natural perquè la vall és una destinació turística. Assenyalen també que paguen el mateix que un propietari urbà, però en canvi només tenen la meitat dels serveis municipals. “En lloc de fer pagar el beure a la gent del món rural –van proposar ahir en un comunicat– s'haurien de reduir costos. Sí, sí, allò d'estrènyer-se el cinturó.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia