Infraestructures i serveis

Oci

El local de l'antiga mútua Nova Harmonia de Pont de Molins tornarà a ser bar

L'Ajuntament en posa la gestió a concurs perquè ho porti un concessionari privat

L'edifici ha estat restaurat i equipat, i es va estrenar el gener del 2015

La planta baixa de l'antiga mútua de socors Nova Harmonia de Pont de Molins tornarà a ser un bar que passarà a ser gestionat per un concessionari privat. L'Ajuntament ha posat a concurs l'explotació d'aquest espai, que també inclou l'ús d'una terrassa i el pati que voregen la Muga al seu pas pel municipi. Josep Fuentes, alcalde de Pont de Molins, explica que han optat per una concessió privada per dinamitzar aquest espai i perquè l'intent de gestionar-lo des de l'Ajuntament no ha donat els fruits esperats. “Per mantenir-lo obert hem de tenir-hi personal, però malgrat l'equipament que hi hem posat la sala no ha estat gaire ocupada, i no ens surt a compte. Amb un concessionari esperem que s'hi facin més activitats i torni a ser una mena de centre cívic per al poble”, explica l'alcalde.

El preu de sortida de la licitació és de 144.000 euros, per un contracte de dos anys renovable. En la concessió s'inclou part del mobiliari i equipament actuals (televisor, ordinadors i mobiliari divers). Entre els requisits que s'exigirà al concessionari hi ha l'obligació de prestar un servei de bar (que actualment no hi és) i de garantir uns horaris mínims d'obertura.

L'edifici renovat es va estrenar el gener del 2015, després de prop de cinc anys d'obres de restauració que el van transformar en un modern i funcional equipament municipal situat estratègicament al centre del poble. La planta baixa (que ara es posa a concurs) estava pensada com a espai social de trobada i activitats culturals i exposicions. La planta superior (que no entra en la licitació i que continuarà sent un equipament municipal) s'ha convertit en un espai de cotreball i treball en xarxa, i altres activitats, com ara trobades o conferències, que seguiran anant a càrrec de l'Ajuntament.

El cost de la restauració va ser de 268.608,51 euros, dels quals l'Ajuntament només va aportar-ne 22.684,47, i la resta es va finançar a través de la Generalitat i el PUOSC.

Sala de ball i ajuntament

La societat de socors mutus La Nova Harmonia va néixer l'any 1909 i el seu edifici va ser durant molts anys un dels centres entorn dels quals s'organitzava la vida de Pont de Molins.

Amb la progressiva desaparició de les mútues, l'edifici també va ser durant uns anys la seu de l'ajuntament i va ser utilitzat com a sala de ball amb l'espai exterior situat a la riba de la Muga, fins que va quedar clausurat per manca d'activitat i per l'estat envellit del conjunt fins al final que el va recuperar l'Ajuntament amb la intenció de restaurar-lo.

LA FRASE

L'intent de portar-ho des de l'Ajuntament no ha donat fruits i en cedirem la gestió a un concessionari privat
Josep Fuentes
Alcalde de pont de molins


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia