Sense - El Punt

Infraestructures

Collabós es torna a tancar amb el permís de la neu

Reprenen les obres a dins el túnel després de l'episodi de fred i nevades, i les acabaran, si no hi ha nous avisos, dijous

L'antiga carretera del Capsacosta torna a ser la principal alternativa

El túnel de Collabós es va tornar a tancar al trànsit ahir a les set del matí i fins a les quatre de la tarda per la represa de les obres d'instal·lació de sistemes de seguretat, bàsicament antiincendis. Aquest túnel uneix artificialment les comarques de la Garrotxa i del Ripollès per l'eix pirinenc. Les obres es van aturar dijous a causa de les baixes temperatures i per les previsions que aleshores hi havia de nevades a la zona. Divendres també va estar obert, però això ja estava previst en el calendari inicial dels treballs.

L'àrea de Carreteres de la subdelegació del govern espanyol a Girona ha comunicat als ajuntaments afectats i als consells comarcals de la Garrotxa i del Ripollès que, si no hi ha més alertes per nevades, es complirà la previsió d'enllestir els treballs a l'interior del túnel demà passat. En cas contrari, les obres es podrien allargar fins dilluns o fins l'endemà. El túnel s'ha mantingut obert fins avui per tal d'evitar problemes de trànsit, ja que la principal alternativa viària és l'antiga carretera del Capsacosta (C-153a), que és molt estreta i té molts de revolts. A part, com que està en una zona de muntanya, el risc d'accidents pel gel o la neu és encara més important.

Ahir, una altra vegada, a part del Capsacosta, també van servir d'alternatives l'antic traçat de l'eix Pirinenc entre Ripoll i Olot per Vallfogona i el túnel de Bracons, a l'eix Vic- Olot. Alguns conductors, molt pocs, van optar per la collada de Santigosa, entre Sant Joan de les Abadesses i la Cantina, ja a l'antic eix Pirinenc, i per l'eix transversal des de Vic (Osona).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.