Sense - El Punt

El vent s'endú part del teulat del local social de Riudaura

No va causar danys personals ni materials

L'alcaldessa diu que això demostra la mala qualitat dels materials amb què es va fer i reclama que la Generalitat ajudi a rehabilitar-lo

El temporal de vent de principi d'aquesta setmana es va endur un tros del recobriment de metàl·lic del centre polivalent de Riudaura. Com que tot plegat va passar de nit o matinada, ningú no hi va prendre mal, ni tampoc es van produir danys materials en vehicles, perquè en aquell moment només n'hi havia un d'aparcat a l'exterior, i, a més, la direcció en què bufava el vent va fer que les planxes no anessin a parar a les cases que hi ha a l'exterior de l'equipament.

L'alcaldessa, Eulàlia Masana (ERC), va lamentar la poca qualitat dels materials amb què es va construir l'edifici, que des de l'any 2003 està tancat pels problemes que té, bàsicament relacionats amb aspectes de seguretat. Segons ella, no està ignifugat ni té els aïllaments que li pertoquen. “A l'estiu s'hi ha arribat als 50 graus i a l'hivern fa més fred a dins que no pas a fora”, afirma.

L'Ajuntament té el compromís de la Generalitat d'invertir en la millora d'aquest centre social, però, a hores d'ara, només s'ha dut a terme una primera fase, que ha consistit a fer un mur de contenció per evitar que el munt de runes que li servien d'accés cedís i una nova plaça i un nou accés (400.000 euros).

Ara, sense calendari per manca de concreció del finançament, encara cal rehabilitar el soterrani de l'immoble i fer obres a la planta, bàsicament destinades a dotar-lo de les mesures de seguretat pertinents.

Es tornen a superar temperatures mínimes

L'onada de fred va continuar ahir superant registres negatius de temperatures. Les mínimes es van situar en bona part de la demarcació entre els 5 i els 10 graus negatius la nit de dimecres a dijous, i a l'Alt Empordà, el nord del Baix Empordà i en zones del Ripollès es van tornar a assolir els registres més baixos de tot l'episodi. Per exemple, a Cabanes, Sant Pere Pescador, Espolla o Castelló d'Empúries les mínimes van estar entre els 6 i 7 graus sota zero, i a la Bisbal d'Empordà, Torroella de Montgrí o la Tallada van superar els 5 graus negatius. A Sant Pau de Segúries van arribar a 10,2 graus negatius. Pel que fa a les previsions, es manté la intensificació de la fred amb vista al cap de setmana, després d'un petit descans avui. Per diumenge a la matinada s'esperen glaçades generalitzades i es preveu que la fred s'allargui encara uns dies més.

o.m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.