Sense - El Punt

Lorenzo guanya amb autoritat a Montmeló

Dani Pedrosa acaba segon i manté el liderat del Mundial

Marc Márquez i Valentino Rossi entren a línia de meta en tercera i quarta posició, respectivament

El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) ha encadenat la seva segona victòria consecutiva –tercera de la temporada en Moto GP– en guanyar amb enorme autoritat el Gran Premi de Catalunya, encara que Dani Pedrosa (Repsol Honda) manté el liderat del Mundial gràcies al segon lloc d'avui.

El podi l'ha completat el company de Pedrosa, el també català Marc Márquez, que a punt ha estat d'anar-se'n a terra en la penúltima volta, quan intentava arrabassar la segona plaça al pilot de Castellar del Vallès.

El Gran Premi, un dels més accidentats de la temporada, ha començat amb la caiguda en la primera volta d'Álvaro Baustista. L'espanyol, a qui ja li va passar el mateix a Mugello fa dues setmanes, es volia morir de camí al box i, moralment enfonsat, ha optat per refugiar-se al seu motor-home en lloc de quedar-se a veure la carrera.

Però Bautista no ha estat l'únic a acabar per terra en una tarda on la calor sufocant ha fet efecte en la resistència dels pilots i sobretot en les seves motos, faltes d'adherència a mesura que anaven consumint-se les voltes.

Lorenzo, en una gran sortida, s'ha posat primer des del primer revolt. Pedrosa i Márquez l'han seguit i el britànic Cal Crutchlow i l'italià Valentino Rossi intentaven seguir la seva estela.

Crutchlow, un dels pilots que havia anat més ràpid en el traçat barceloní durant el cap de setmana, queia a vint voltes per al final. Igual que Nicky Hayden, Andrea Iannone, Randy de Puniet i, uns girs després, Héctor Barberá.

Rossi, un dels supervivents entre tant d'accident, es quedava en terra de ningú: còmodament instal·lat en la quarta plaça, sense que cap pilot l'inquietés per darrere i tampoc amb opcions d'enganxar-se al grup del capdavant.

Davant, Lorenzo tirava cada vegada més fort. Ja va dir la vigília que, malgrat no ser el més ràpid en qualificació, estava tranquil perquè tenia un bon ritme, i aquesta tarda ho ha demostrat.

A meitat de carrera quedava clar que les Honda de Pedrosa, que havia sortit des de la pole, i Márquez no podien seguir-lo. Lorenzo tenia la victòria assegurada si no cometia un error, i l'únic interès estava a saber en quin ordre Pedrosa i Márquez l'acompanyarien al podi.

El de Cervera ha estat a punt de d'anar-se'n a terra, com a Mugello, quan ha volgut posar-li la roda a Pedrosa en la penúltima volta. Però ha pogut controlar la xurriacada que li ha clavat la part davantera de la seva moto i acabar aquesta vegada sí, tercer.

Meritòria, una vegada més, la carrera de l'espanyol Aleix Espargaró, de nou, el millor de les CRT amb la seva vuitena posició. I també la del veterà Javier del Amor, que ha sumat un punt en el seu debut en Moto GP, en quedar quinzè.

Aquesta és la tercera vegada que Jorge Lorenzo guanya a Montmeló en Motogp. En les dues anteriors (2010 i 2012) va acabar guanyant també el Mundial.

El seu triomf en el traçat barceloní el situa ara a només set punts de Pedrosa en la classificació general, mentre que Márquez consolida la tercera plaça a 30 del seu company d'equip.

Classificació Moto GP

1. Jorge Lorenzo ESP/Yamaha 43:06.479


2. Dani Pedrosa ESP/Repsol Honda a 1.763


3. Marc Márquez ESP/Repsol Honda 1.826


4. Valentino Rossi ITÀ/Yamaha 5.874


5. Stefan Bradl ALE/LCR Honda 26.765


6. Bradley Smith GBR/Monster Yamaha Tech 3 32.228


7. Andrea Dovizioso ITÀ/Ducati 32.692


8. Aleix Espargaró ESP/ART 58.615


9. Colin Edwards USA/FTR Kawasaki 1:03.142


10. Michele Pirro ITÀ/Ducati Ignite Pramac 1:09.774


15. Javier del Amor ESP/FTR Avintia Blusens 1:50.745

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.