Sense - Sortim

Vic obre les portes del gran aparador de les antiguitats

La 22a edició de la Fira d'Antiguitats de Vic, del 21 al 25 d'agost, inclou entre les novetats una botiga de roba de segona mà i una imatge més ‘vintage'

Un canterano, una daga, un llenç, un tupí o un ex-libris. Un canelobre, un burro, un rentamans o una còmoda. A la Fira d'Antiguitats de Vic (FAV) s'hi pot trobar de tot. La vista ensopega, aquí i allà, amb centenars de peces antigues (21.500 en l'edició del 2012) exposades a mercè del curiós i de l'entès. Antiquaris, brocanters, galeristes, numismàtics i llibreters fan cap a aquesta fira per portar allò que, amb menys d'un segle de vida o amb la centúria superada de llarg, pot trobar comprador i tenir una segona vida.

La FAV, nascuda fa 22 anys com a Vicantic, aprofita l'edició d'aquest any per fer un canvi d'imatge i apuntar-se a la moda del vintage, concepte que s'ha acabat utilitzant per definir tot allò que ja té algunes dècades però que encara no es considera antic. D'acord amb aquest estil, Tribu Graphic Studio ha creat un nou logotip (combinació de formes clàssiques i romàntiques) amb l'objectiu de donar un aire de més prestigi al contingut de la mostra vigatana, una de les més visitades del sector a l'Estat espanyol (10.000 persones en l'edició passada).

En la línia de potenciar també l'espai comercial vintage que ja hi havia a la fira, una de
les novetats d'enguany és, precisament, la incorporació d'una botiga tant de roba de vestir (excepte roba de nadó i de canalla fins a deu anys, i indumentària d'esport) com de roba de la llar de segona mà. Amb aquesta oferta de peces d'abans de l'any 2000, la fira fa una decidida aposta per la reutilització.

A la FAV també es presta un servei de taxació de peces de particulars. Demà dijous, de 12 a 14 h i de 16 a 20 h, tothom qui ho vulgui pot portar peces o fotos de peces perquè un expert en faci una taxació sense cap cost ni compromís. Aquest servei s'oferirà al mateix recinte firal El Sucre de Vic on hi haurà els expositors.

L'entrada general a aquesta fira d'àmbit estatal i de periodicitat anual, que tancarà les portes aquest diumenge, val 5 euros i demà dijous, dia del visitant, 2,5 (per als menors de dotze anys és de franc).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.