Sense - El Punt

Quatre més, pel cap baix

Futbol. 2a divisió A. El Girona necessita com a prioritats reforçar la porteria, el lateral dret i la zona ofensiva. El club torna a tenir sobre la taula el retorn de Gerard Bordas

N'hi ha quatre de nous, i n'han d'arribar segur quatre més. Són els càlculs que fan tant la secretaria tècnica com els entrenadors del Girona, conscients que les limitacions econòmiques del club condicionen el seu plantejament inicial, però també que hi ha posicions que s'han de reforçar sigui com sigui. Amb els quatre primers fitxatges treballant a ple rendiment a les ordres de Ricardo Rodríguez –el lateral dret Ivan López (Llevant B), els migcampistes Jordi Matamala (Recreativo) i David Timor (Osasuna), i el davanter Chando (AEK Larnaca)–, el club té encara molta feina. El mercat es tancarà a finals d'agost, però per al començament de lliga queden tres setmanes.

Les prioritats comencen a la porteria, on el Girona té claríssim que ha d'arribar un home que posi competència a Isaac Becerra, l'aposta de Rubi en la recta final de la temporada passada. També és voluntat de l'àrea esportiva incorporar un altre lateral dret que lluiti per un lloc amb Ivan López. Dels jugadors joves que estan fent la pretemporada, no n'hi ha cap amb perfil específic d'aquesta posició.

Bordas hi torna a ser

La davantera és l'altra zona en què, indubtablement, han d'arribar reforços. La idea inicial dels responsables esportius era fitxar dos davanters més a part de Chando, però no és del tot segur que arribin dos puntes. Si només fos un més, es complementaria amb l'arribada d'un jugador més polivalent, capaç de jugar en qualsevol de les posicions de la mitja punta. I és en aquest punt on torna a prendre força el retorn de Gerard Bordas. El manresà va estar negociant amb el Múrcia, però no es van entendre, i estaria encantat de tornar a Montilivi. De fet, assegura que és la seva primera opció. Bordas, que s'adapta a les quatre posicions de davant, ocuparia d'entrada el buit que hi ha a la banda dreta, on només hi ha Juanlu, amb un moviment semblant al de l'últim mercat d'hivern, en què va compensar la marxa de l'extrem dret Aridai. Bordas té permís del Vila-real per buscar una sortida.

El mig del camp és una de les zones amenaçades per la contenció pressupostària. Ricardo Rodríguez va manifestar la voluntat de fer tres fitxatges en aquesta posició –ja havien lligat Matamala i en volia dos més–, però Sergi Raset ja va deixar entreveure durant la presentació de Timor que no farien cap més moviment. El secretari tècnic estarà pendent del mercat per si hi ha alguna possibilitat que encaixi esportivament i econòmicament, però veu probable que s'hagin de quedar tal com estan ara, amb Matamala, Timor, Eloi Amagat i Pere Pons, a més de la possibilitat d'adaptar-hi Chus Herrero o Moisés Hurtado, o de donar protagonisme als joves.

EL MIG DEL CAMP

Minvats pel pressupost, no és la prioritat i podria quedar com està ara
No es va entendre amb el Múrcia, i el seu perfil encaixa de ple en el que busca el Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.