Necrològiques

POLÍTICA

Mor als 90 anys l’exconseller de Treball i expresident de Caixa de Terrassa Oriol Badia

Va ser membre d’Unió Democràtica i un home de “fortes conviccions religioses”

L’advocat i polític Oriol Badia i Tobella (Matadepera, 1933), que va ser conseller de Treball de la Generalitat entre el 1984 i el 1988, ha mort als 90 anys, segons ha confirmat l’ajuntament vallesà.

Badia va ser president de la Caixa d’Estalvis de Terrassa entre el 1993 i el 2003, havia militat a Unió Democràtica de Catalunya i va tenir sempre influència en la política municipal del seu poble. L’Ajuntament destaca que als darrers anys havia col·laborat com a voluntari al Casal de la Gent Gran, impartint xerrades sobre Dret Civil Català, l’abat Aureli Maria Escarré, Caterina Albert, Joan Oliver, o la novel·la de Joan Sales “Incerta Glòria). També va ser membre d’Òmnium i d’altres entitats catalanistes, religioses i culturals.

Badia, llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona i advocat de professió, va participar activament en institucions cíviques, religioses i culturals. El 1971, en el II Congrés Jurídic Català, va ser un dels defensors de la futura constitució democràtica del Parlament de Catalunya. Jordi Pujol el va nomenar conseller en el seu segon govern el 1988 i dos anys després l’assemblea de la Caixa de Terrassa el va escollir per al consell d’administració, el pas previ a ser president fins l’any 2003, un període en què va posar especial interès en l’obra social.

L’Ajuntament de Matadepera recorda que sempre va ser un home de profundes conviccions religioses. De fet, formava part de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat i, un cop jubilat, va escriure la biografia del seu pare, “Francesc de P. Badia i Tobella, ferm cristià i excel·lent patriota” (Publicacions Abadia de Montserrat).

En l’àmbit personal estava casat des del 1962 amb Anna Perpinyà, amb la qual va tenir cinc fills.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia