Necrològiques

SOCIETAT

Mor Ramon Calanda, l’últim alcalde del franquisme a Móra d’Ebre

Tenia 88 anys i era un gran coneixedor de la història local de la vila

Ramon Calanda Alfonso, que va ser alcalde de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) just abans de la transició (1974-1977) quan el franquisme ja agonitzava, ha mort als 88 anys, segons ha confirmat l’Ajuntament. Un cop va deixar el càrrec Calanda acabaria essent un històric de Convergència a les Terres de l’Ebre i un dels fundadors de Ràdio Móra d’Ebre.

El polític va ser president de CDC fins al 2008 quan va ser rellevat per Josep Jornet Guerra tot i que es va mantenir en l’executiva. Francesc Garcia i Grau va ser el substitut de Calanda al capdavant del consistori després de les primeres eleccions democràtiques.

El 2012 va fer el pregó d ela Festa Major. Era un gran coneixedor de la història del poble i va publicar nombrosos articles de temes culturals, esportius i socials a la revista “Riuada”, del quan en va formar part de l’equip de redacció. També va ser un dels integrants de l’Agrupació de Fotografia i Cinema de Móra d’Ebre .

La cerimònia de comiat tindrà lloc demà a la tarda a 2/4 de 5 a l’església parroquial del municipi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia