Necrològiques

societat

Mor l’investigador mallorquí Josep Obrador Cladera als 83 anys

L’investigador i professor mallorquí Josep Obrador Cladera va morir el passat dissabte 3 de febrer a Palma de Mallorca a l’edat de 83 anys. Nascut l’any 1940 a Sa Pobla, estava llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona i l’Angelicum de Roma. Va ser professor adjunt de ‘Fonaments i història de la Filosofia’ de la Facultat de Filosofia de la UB, director de l’Escola de Turisme de la Mediterrània i director de la Secció Filial número 3 de l’Institut Ramon Llull de Palma.

Al llarg de 25 anys de trajectòria professional, va dirigir l’àrea de Personal i Recursos Humans d’un Grup Internacional d’Empreses Turístiques, a més de persidir l’Associació d’Antics-Martins pescadors (1979-1983) i ser membre del Patronat de la Fundació cultural Coll Bardolet. L’any 1961 va rebre el premi de Poesia Llorenç Riber.

Per la fa a la literatura, va dirigir diverses publicacions, entre elles, ‘Reglamentació Oficial de l’Esport del Tir d’Honda’ (1980); ‘La minyonia d’un infant orat’ de Llorenç Riber, edició numerada i il·lustrada per destacats artistes. Com a investigador, també en destaquen nombrosos treballs, com ‘El Tir d’Honda: Relacions entre Mallorca i Amèrica’ (1980), ‘El Corn o –Putut–: Relacions entre Mallorca i Amèrica’ (1982) o “Europa en Art (Recerca i documentació sobre la Col·lecció d’art dels segles XII al XVI” (1984).

Persona molt vinculada amb la seva vila natal a qui va dedicar bona part de la seva obra històrica i de recerca publicada a llibres com ’El Cap de Bou de Talapi’, ’L’origen del Cristianisme a sa Pobla’ o ’Tres Obres d ’Art de sa Pobla al Museu Sacre de Mallorca’. Va participar a diverses convocatòries de les Jornades d’Estudis Locals de Sa Pobla. En els últims mesos de la seva vida, estava treballant en diversos temes del patrimoni artístic de Sa Pobla que ben aviat veuran la llum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia