Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 98 anys Josep Paulo, cronista oficial d’Esparreguera durant 21 anys

Va ser activista cultural i social, historiador local, arxiver i terrissaire de professió

L’historiador local Josep Paulo i Sàbat, que va ser el cronista oficial d’Esparreguera, durant 21 anys, va morir dilluns als 98 anys, segons ha confirmat l’Ajuntament del Baix Llobregat. Nascut al carrer Gran de la vila el 1926, va treballar catorze anys a la fàbrica de tovalloles i també va fer de terrisser. Va ser un dels impulsors de la Fundació Jaume Pasqual, creada el 1960 i també es va fer càrrec durant uns anys de la publicació del butlletí de l’entitat.

Paulo va començar a col·laborar amb l’Ajuntament el 1985 quan se li va encarregar la confecció d’una maqueta del terme municipal a escala, un treball que es pot trobar en diferents escoles i també a l’’Arxiu Municipal. El 1989 va ser una de les persones que va ordenar la col·lecció local de la biblioteca municipal i el 1995 va ser nomenat cronista oficial, càrrec que va exercir fins al 2016.

Va ser un gran activista social i cultural, sempre vinculat al teixit associatiu de la vila. Va publicar el 1998 la “Guia topogràfica i toponímia del terme d’Esparreguera” i també una obra sobre l’escola al municipi el 2000.

L’Ajuntament i la revista 777 li van retre un homenatge el 2016 . La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquest migdia a la parròquia de Santa Eulàlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia