Necrològiques

ECONOMIA

Mor l’empresari, Zong Qinghou, que va arribar a ser l’home més ric de la Xina

El 1987 va fundar Wahaha el gran gegant del sector de les begudes al seu país

El fundador de Wahaha, el gegant xinès del sector de les begudes, Zong Qinghou, va morir diumenge als 79 anys, segons va informar la companyia amb un comunicat als mitjans. Entre el 2010 i el 2012 va arribar a ser l’home més ric de la Xina, segons els càlculs de la revista Forges. És considerat un empresari visionari dins un país teòricament dirigit per un partit comunista però que fa anys que s’ha convertit en un paradís per al capitalisme global.

Qinghou va començar a fer negocis pel seu compte, quan tenia 40 anys, venent begudes a nens. Hi ha una llegenda al seu voltant que assegura que havia arribat a dormir sota un pont de Pequín perquè no es podia pagar-se un hotel quan viatjava a la capital per vendre al carrer.

El grup Wahaha es va fundar el 1987 i en poc temps el va convertir en una màquina de fer diners. Els seus productes es troben actualment en totes les botigues, supermercats i quioscos del país. Ara mateix compta amb més de 30.000 treballadors, més de 80 centres de producció i unes vendes acumulades de 110 mil milions d’euros, segons dades de la mateixa empresa.

Per raons de salut va deixar de dirigir la companyia el 2021, quan la seva filla, Zong Fuli, va ser designada vicepresidenta i directora general de tot el conglomerat. L’any passat, ja retirat, tenia encara un patrimoni net de gairebé sis mil milions de dòlars. Va ser sempre partidari de reduir els impostos i va defensar que la desigualtat creixen a la Xina no era un problema.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia