Necrològiques

SOCIETAT

Mor als 96 anys l’advocat i pintor barceloní Francisco Payá Agustí

Va començar a pintar als setanta anys, quan ja estava jubilat

L’antic advocat i pintor Francisco Payá Agustí (Barcelona, 1927), fill del pintor Payá Sachís, ha mort als 96 anys. Va exercir tota la seva vida professional com a advocat però quan es va jubilar va decidir seguir el camí del seu pare i va esdevenir pintor després que el seu fill Javier, segons va escriure en el seu blog, li demanés una primera pintura a l’estil dels gira-sols de Van Gogh.

En la seva etapa professional Payá va treballar a Bilbao, Santander, Huelva i les Illes en l’àmbit laboral. A Barcelona va haver de fer de mitjancer en la negociació dels convenis col·lectius entre la direcció i els empleats de la Caixa.

Ja en la seva faceta artística va millorar la seva tècnica en l’acadèmia de pintura municipal de Castelldefels. Va participar en diverses exposicions col·lectives a la galeria d’art de Barcelona i d’altres programes per l’Ajuntament de la ciutat, així com en una que va patrocinar el gremi d’hostaleria.

La seva obra inclou sobretot retrats i olis de paisatges marítims i rurals. Moltes de les seves obres es poden veure en el seu blog.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia