Necrològiques

SOCIETAT

Mor l’activista i antic regidor del PSC a Alella Lluís Vilajosana

Va estar en l’equip de govern dues legislatures i formava part de la colla gegantera

El mestre i antic regidor socialista d’Alella Lluís Vilajosana Toledo (Barcelona, 1962) ha mort avui als 61 anys, segons ha anunciat la Colla de gegants, capgrossos, grallers i timbalers de la vila, de la qual n’era membre des de fa anys.

Vilajosana va ser regidor en els mandats de Salvador Artés (CiU) i Andreu Francisco (ERC) gràcies als pactes de govern que va fer el PSC. Va tenir responsabilitats rellevants en Joventut, Informació, Participació Ciutadana, Governació i Mobilitat, des d’on va treballar pel Pla General d’Ordenació Urbana amb la idea de crear una illa de vianants en el centre històric del municipi.

El 2006 va anunciar que deixava la política. En una entrevista a la Revista d’Alella va admetre que va entrar a la política local com un servei al partit, però que després el compromís va ser ferm.

Mestre de llengua i cultura catalanes gairebé per devoció i passió, la seva formació va incloure, a banda dels estudis de magisteri, la d’historiador, el primer cicle de filosofia i un doctorat en psicopedagogia. També va rebre formació superior dels jesuïtes, de la qual sempre se’n va mostrar agraït.

Era un gran aficionat a la muntanya i va provar i practicar gairebé tots els esports relacionats amb l’aventura, com l’esquí de fons, l’alpinisme i el senderisme. Estava casat i tenia dos fills.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia